rosmariin

Rosmariin on meeldivalt aromaatne, vürtsika maitsega, meenutab kamprit. KUIDAS KASUTADA? Maitseainena tarvitatakse enne õitsemist kogutud lehti. Rosmariin sobib tugevamaitseliste liha- ja kalatoitude maitsestamiseks, samuti võib rosmariini lisada suppidele ja pajaroogadele, küpsetatud või grillitud toitudele. Eriti hästi sobib rosmariin ulukilihast toitudesse. Rosmariin sobib hästi ka küüslaugu, peterselli, harakputke ja estragoniga. MIDA SISALDAB? rohkesti rauda, kaltsiumi ja B6-vitamiini. MIKS KASULIK? Soodustab vereringet, tugevdab südant, parandab seedimist, maksa ja sapi tegevust, alandab vererõhku, turgutab organismi. Rosmariini võib lisada vannivette - siis lõdvestab see lihaseid. Aitab külmetushaiguste korral. KUIDAS SÄILITADA? Tarvitatakse nii kuivatatult kui ka värskelt. Värske rosmariinioks on väga dekoratiivne ja seda kasutatakse sageli praadide kaunistamiseks.