Rösti esmalt kikerherned. Selleks kurna kikerherned (keeduvedelikust ehk aquafaba'st saad teha erinevaid roogi, vt siit). Laota väikesele ahjupannile, nirista peale oliiviõli ja puista peale paprikapulber ja korralik näpuotsatäis soola. Sega läbi ja küpseta 200-kraadises ahjus u 15-20 minutit, kuni kikerherned on kuldsed ja veidi krõbedad.
Lõika juuretisesaiast kaks kääru, lõika need veel omakorda pooleks. Rösti saiaviilud krõbedaks.
Võta avokaado viljaliha avokaadost välja, tõsta igale saiaviilule veerand avokaadost ja suru kahvliga katki.
Tõsta peale lusikatäis röstitud kikerherneid, nirista soovi korral peale veel oliiviõli ja riputa peale veidi soola-pipart.
Avokaadovõileib röstitud kikerhernestega
Veel üks tore viis armastatud avokaadovõileiva serveerimiseks. Kõik röstitud kikerherned saiadele ei mahu - need krõbista niisama ära!