Avokaadovõileib röstitud kikerhernestega

Veel üks tore viis armastatud avokaadovõileiva serveerimiseks. Kõik röstitud kikerherned saiadele ei mahu - need krõbista niisama ära!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 purk konservitud kikerherneid

0,5 tl paprikapulbrit

2 tl oliiviõli

2 viilu juuretiseleiba või -saia

1 küps avokaado

soola ja musta pipart

Valmistamine

Rösti esmalt kikerherned. Selleks kurna kikerherned (keeduvedelikust ehk aquafaba'st saad teha erinevaid roogi, vt siit).  Laota väikesele ahjupannile, nirista peale oliiviõli ja puista peale paprikapulber ja korralik näpuotsatäis soola. Sega läbi ja küpseta 200-kraadises ahjus u 15-20 minutit, kuni kikerherned on kuldsed ja veidi krõbedad. 

Lõika juuretisesaiast kaks kääru, lõika need veel omakorda pooleks. Rösti saiaviilud krõbedaks. 

Võta avokaado viljaliha avokaadost välja, tõsta igale saiaviilule veerand avokaadost ja suru kahvliga katki. 

Tõsta peale lusikatäis röstitud kikerherneid, nirista soovi korral peale veel oliiviõli ja riputa peale veidi soola-pipart.

Serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.02.2020 15:19

Igati tore avokaadovõiku! Kikerherned andsid väga mõnusa lisatekstuuri.