Pommu-kikerhernesalat

Maroko-hõnguline toekas salat kikerherneste ja pommu ehk baklažaaniga. Sobib ka veganitele, on muna-, laktoosi- ja kaseiinivaba.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 väiksemat pommut (2x400 g)

2-3 sl oliiviõli

400 g purk konservitud kikerherneid

1 punane sibul

värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Salatikaste:

1 tl (suitsutatud) paprikapulbrit

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

3 sl oliiviõli

2-3 sl sidrunimahla

1 tl agaavisiirupit või kasesiirupit või vahtrasiirupit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese ja kuivata pommud, lõika umbes 5 cm juppideks ja jupid omakorda paksudeks kangideks. Puista peale soola ja lase sõelal u 30 minutit nõrguda võimaluse korral.

Siis laota ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, pommusid 1-2 korda kergelt pöörates, kuni pommukangid on küpsed ja kenasti kuldsed. (Kui Sul ei ole ahju, siis võid pommukangid pannil oliiviõlis pehmeks praadida).

Sega salatikausis kastme komponendid omavahel.

Loputa ja nõruta kikerherned, pane salatikaussi. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Haki koriander. Lisa sibul ja koriander salatile, seejärel lisa pommukangid. Sega salat läbi, vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.

Lase võimaluse korral enne serveerimist mõned tunnid maitsestuda.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

kardemon
postitatud 27.10.2012 20:49

tegime lastega, et tähistada kaisukarude 110 aastapäeva... Marmelaadi asemel panime päevalilleseemneid ning pallid said pähe ka karukõrvad maisihelvestest. Seemned kommide sees on väga head...usun et paremad kui marmelaad:p

nele
postitatud 14.07.2013 16:54

Tulid väga head,aga me panime marnelaadi poole vähem.

Tiina
postitatud 15.03.2020 08:54

Eelmised kommentaarid käivad vist küll mõne muu retsepti kohta :)