2 väiksemat pommut (2x400 g)
2-3 sl oliiviõli
400 g purk konservitud kikerherneid
1 punane sibul
värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Salatikaste:1 tl (suitsutatud) paprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
3 sl oliiviõli
2-3 sl sidrunimahla
1 tl agaavisiirupit või kasesiirupit või vahtrasiirupit
soola ja musta pipart
Pese ja kuivata pommud, lõika umbes 5 cm juppideks ja jupid omakorda paksudeks kangideks. Puista peale soola ja lase sõelal u 30 minutit nõrguda võimaluse korral.
Siis laota ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-30 minutit, pommusid 1-2 korda kergelt pöörates, kuni pommukangid on küpsed ja kenasti kuldsed. (Kui Sul ei ole ahju, siis võid pommukangid pannil oliiviõlis pehmeks praadida).
Sega salatikausis kastme komponendid omavahel.
Loputa ja nõruta kikerherned, pane salatikaussi. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Haki koriander. Lisa sibul ja koriander salatile, seejärel lisa pommukangid. Sega salat läbi, vajadusel maitsesta veel soola-pipraga.
Lase võimaluse korral enne serveerimist mõned tunnid maitsestuda.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
tegime lastega, et tähistada kaisukarude 110 aastapäeva... Marmelaadi asemel panime päevalilleseemneid ning pallid said pähe ka karukõrvad maisihelvestest. Seemned kommide sees on väga head...usun et paremad kui marmelaad:p
Tulid väga head,aga me panime marnelaadi poole vähem.
Eelmised kommentaarid käivad vist küll mõne muu retsepti kohta :)
Pommu-kikerhernesalat
Maroko-hõnguline toekas salat kikerherneste ja pommu ehk baklažaaniga. Sobib ka veganitele, on muna-, laktoosi- ja kaseiinivaba.