1 suur sibul
2-3 küüslauguküünt
1 sl õli
0.5 tl tšillipulbrit
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
1 sl jahvatatud vürtsköömneid
1 sl jahvatatud koriandriseemneid
800 g konservitud kikerherneid (e. 2 x 400 g purki)
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 tl garam masalat
Koori ja viiluta sibul, purusta küüslauk. Kuumuta õli keskmise suurusega potis. Lisa sibul ja hauta tasasel tulel 5 minutit. Siis lisa küüslauk ning prae pehmeks.
Lisa tšillipulber, sool, kurkum, paprikapulber, jahvatatud vürtsköömned ja koriandriseemned. Sega ja kuumuta 1 minut.
Lisa loputatud ja nõrutatud kikerherned ja tomatikonserv koos konservivedelikuga. Sega hoolega, kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 20 minutit. Sega aeg-ajalt.
Sega juurde garam masala. Hauta kaanega kaetult 10 minutit.
See karri sobib hästi nt chapati või naan leiva sisse mähituna, või lihtsalt nt gruusia nisuleivaga söömiseks.
Retsept on mugandatud retseptiraamatust "Classic Essential Curries, Könemann". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Ma seda retsepti päris taimetoiduks ei jätnud, viskasin ikka kana ka pisut hulka. Ja ka seda võin öelda, et minu maitsele polnud see karri kuigi vürtsikas, pigem mahe kohe), aga võibolla oli probleem nt tsillipulbris, mis ehk mul lahtunud on :) ja selles, et garam masalat ma ju ei saanud :D Täna teen vist uue katse. Aga kikerhernest ja vürtskööment ma suisa jumaldan
Ma praadisi sisse veel veise välisfileed ja toit tõesti jumalik :)
Uhh, milline mõnus toit. Väike nõuanne: kui keegi asub Tallinna kaubandusvõrgust purgi-kikerherneid otsima, siis mindagu heaga Stockmanni või NOP-i. Selgus, et neid ei ole ei Rimis, Prismas ega Selveris (vähemalt Kadrioru-Lasnamäe kandis).
oma kikerhernekarrisse lisasin bataati, konserveeritud kikerherneid müüakse Viimsi Marketis, miks neid suurtes kettides ei ole? vähemalt müüb Rimi öko sarjas kuivatatud kikerherneid
Lihtne ja oma lihtsuses mõnus. Vürtsipelgurid peaks tšilli kogust ilmselt vähendama.
Vürtside koguseid vähendasin-suurendasin omale meelepärasemaks ja tomatikonservi asemel panin natuke kontsentreeritud tomatipüreed ja paprikaga letšot, nii et mul tuli pigem paprika-kikerhernekarri. Mõnus vürtsikas ja saiaga tõesti hea. Ei tahtnudki mingit liha kõrvale, kuigi külmikus isegi oli.
Jumalik! Mõnus vürtsikas kerge toit.
Kes kikerherneid otsivad, siis tõepoolest, ka 2012 detsembris ei olnud kirkerherneid ei Selverites ega Rimides, selle eest Prismas lausa kahte sorti, vähemalt Mustika Prismas küll (70 senti 400g purk). Biomarketis konserveeritud kikerherneid ei pakutud, küll võis üsna krõbeda hinna eest saada 500-grammise paki kuivatatuid.
Teeme päris tihti, üks lemmik kikerherneroogade seas! Pilt on aastast 2012:
Kikerhernekarri (chana masala)
Lihtne ja maitsev vürtsikas kikerhernehautis, mis sobib ka veganitele. Võib süüa niisama hapukooresilmaga või siis pitaleiva sees. Maitsev ka külmalt.