Naan-leivad

Indiast pärit pehme nisuleib. Sobib kõiksugu karriroogade kõrvale - siis saab naaniga kastme taldrikult hästi kätte :)

Kogus
5 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

25 g värsket pärmi

300 g nisujahu

1 tl soola

2 tl suhkrut

2,5 dl maitsestamata jogurtit

2 sl õli

Peale:

õli

seesamiseemneid või mustköömneid

Valmistamine

Mudi värske pärm jahu sisse. Lisa sool, suhkur, õli ja toasoe jogurt. Sõtku tainas ühtlaseks ning lase rätikuga kaetult 30 minutit toasoojas kerkida.

Jaota tainas 5 tükiks ja vormi need jahuste käte abil tilgakujulisteks latakateks.

Aseta puhtale ahjuplaadile ning pintselda pealt õliga. Soovi korral puista peale seesamiseemneid või mustköömneid (fotol).

Küpseta hästi kuumas 250-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni naanid on kerkinud ja pealt kohati pruunid.

Serveeri soojalt india roogade kõrvale.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 26.10.2009 07:07

Tegin esimest korda ja õnnestusid väga hästi, maitsesid ka väga.

Tiina
postitatud 14.01.2011 12:37

15 minutit oli selgelt liiga palju, mul tulid üsna kõvad ja krõbedad saiad.

Hexy
postitatud 13.04.2011 22:28

Täitsa maitsvad

Pille
postitatud 31.01.2024 19:47

Ma teen aastaid just selle retsepti järgi naan-leibu. Väga hea lihtne retsept.

Pille
postitatud 31.01.2024 19:50

Siin üks pilt aastast 2008: