400 g purk konservitud kikerherneid
peotäis värsket karulauku
4 sl oliiviõli
2 sl tahiini seesamipastat soovi korral
1 väiksem sidrun
soola ja musta pipart
Nõruta kikerherned, loputa külma vee all ning nõruta uuesti.
Peenesta kikerherned, veidi vett ja pestud ning kergelt hakitud karulaugulehed (nt köögikombainis). Sega juurde oliiviõli, soovi korral ka tahiini. Maitsesta julgelt sidrunimahla, soola ja pipraga.
Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.
Kevadiselt karulaugumaitseline hummus sobib hästi nt Gruusia leivaga.
Mugandatud Shaheeni blogist 2012. aastal (vt Nami-Nami ingliskeelset blogipostitust). Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
aitäh retsepti eest! tegin järele ja .. hakkangi vist sellest toituma :)
Supermaitsev sai, läheb kevadisse playlisti ;)
Tegin ka seda karulauguhummust ja oli väga maitsev. Natuke vürtskööment panin maitseks ka juurde, see tegi eriti heaks. Ainult et nii ilusat rohelist hummust ma küll ei saanud - ilmselt oli minu arusaam peotäiest karulaugust veidi erinev Pille omast :)
kiidan
Mina olen ka karulauguhummust juba mitu korda teinud, väga hea on :)
Jumalik maitse ja veel milline värv!!!
Hullult hea on, btw.
Lemmik! Üks varasemaid fotosid ka, aastast 2012:
Maitsev!
Karulauguhummus
Kevadine, karulaugune ja kodumaine versioon Araabiamaades populaarsest kikerhernepastast.