Kevadised hapuoblikasupid on mõnusalt värskendavad. Proov traditsioonilist suitsulihaga suppi, prantsusepärast Potage Germiny kreemsuppi, mida paksendatakse munakollastega:
Hapuoblikas sobib lisaks supile hästi ka koorekastme sisse, varajaste kartulite lisandiks ja pestosse:
Nõges passib hästi risoto sisse, pirukasse või lehttainarullikeste täidiseks või näiteks põnevate ahjusaiade peale koos sinihallitusjuustuga:
Naati võib lisada supile ja omletile, juustumuffinitele, pirukale ja taimsele pestole. Naadist saab, muide, ka väga mõnusaid magusaid muffineid küpsetada ja smuutisid teha:
Aedniku nuhtlus, võilill, maitseb hästi kodujuustuomleti sees, umbrohupestos, naadi-nurmenukusalatis. Frititud võililleõied maitsevad aga toredasti nt õlle kõrvale.
Karulauk sobib hästi erinevate salatite tegemiseks - proovi näiteks Juku-Kalle karulaugu-peedisalatit, lihtsat karulaugu-muna-kurgisalatit või geniaalset karulaugu-kapsasalatit:
Populaarsed on erinevad "möksid" - karulaugu-pesto on eriti mõnus mandlitega; karulaugu-hummus sobib ka veganitele ning karulaugu-suitsukanamääre sobib hästi saiakatteks.
Karulauku saab lisada edukalt nii maitsevõi sisse, koos juustuga gruusia leiva sisse, risotosse, kartulipudru sisse kui ka tzatziki-kastmesse:
Artikkel ilmus 2016. a. mais
See aasta olen jõudnud ainult karulauku kasutada. Bornholmist (Taani saar, mis on kaetud karulauguga) tõin kaasa kaks suurt kotitäit karulauku ja viimasel nädalal olen valmistanud sellest hummust ja pestot. Lisanud hakituna omleti ja vokiroogade sisse. Pestot määrinud leivapeale ja seganud pasta sisse. Järgmisena on plaan ette võtta nõges :)
Karulauku, igas asendis...karulaugupesto, karulauguhummus, karulaugupestoga juustusaiad. Lisaks nurmenukku, tee ja salatina ja jänesekapsast ka.
Esimesed naadid läksid nagu juba mitmel eelneval aastal smuutidesse. Niipalju, kui aias karulauku on, olen pestot teinud (seda ka koos naadiga). Ja nüüd on smuutidesse lisandunud ka kuusevõrsed.
Sel kevadel olen karulauku vaid võileiva peale pannud, aga ootamas on nii hummuse- kui ka pestotegu.
Karulauk, naat, kortsleht, nurmenukulehed ja -õied, metsmaasilehed, võilillelehed ja kuusevõrsed :)
Oi, Marika, nii tore Sind siin näha! Meil oli just täna lõunasöögiks Sinu raamatust inspireeritud maguskartuli-kikerherneroog. Jälle :)
Karulauku ja murulauku natuke talisibulat ka :-)
Sel aastal õnnestus mul karulauku saada. Olen proovinud ära mitut sorti pestot, karulauguvõiet.. Naati olen kasutanud piruka täidises, omeletis. Nõgesest olen teinud kotlette. Kuusevõrsesiirup ootab veel tegemist :)
Meie viieaastase Fortuuna tahtel saab auhinnaraamatu endale Ülle :)
Igatahes mitte naati, mis on aiapidajale nuhtlus kuubis ja ta tuleb niikuinii, tahad või ei! ja lämmatab enda alla kõik muu elava taimestiku. sest ta on väekas ja võimas! ja teda ülistavad ilmselt enamasti just need, kes pole elusees aeda pidanud :p
Karulauk ja oblikas, sinna juurde nurmenukk :)
Naat ja kõrvenõges.
Karulauku, nõgest, nurmenukku.
Karulauku, võililli.
Mina hakin nõgese, nurmenuku lehed, võilille lehed ja naadi hästi peeneks ja salati hulka. Kõik söövad, tavaliselt ma ei ütlegi, et sees on. Samuti teen pirukaid, keedumuna ja siis roheline. Omleti sisse, kotlettide sisse. See periood paar nädalat ainult igal kevadel. Edasi võilille kollased, pannkoogi taignasse ja lihtsalt küpsetistesse.