Tore retsept Prantsuse köögist. See imelihtne ja maitsev kaste sobib ühtviisi hästi praetud kala juurde (fotol on pannil võis praetud forellifilee), ent ka kana- ja kalkunilihalõikude juurde, samuti keedetud munade lisandiks.
Eemalda pestud oblikalehtedelt paksud varrerootsud. Aseta oblikad üksteise peale virna ja lõika ribadeks.
Kuumuta väikeses potis rõõsk koor keemiseni. Tõsta tulelt. Koore eelnev kuumutamine on vajalik, muidu võib kaste tükki minna!
Kuumuta teises väikeses potis või pannil või. Lisa oblikalehed ning sega kuumutades, kuni lehed “närtsivad”. Sega juurde kuumutatud rõõsk koor. Maitsesta soolaga ja serveeri.
Peale võid puistata veidi hakitud murulauku.
Nipid ja soovitused:
Kui eelistad vedelamat kastet, siis võid valmis kastmele lisada lusikatäie või kaks kuiva vermutit või kana- või köögiviljapuljongit.
Oblikakaste
Tore retsept Prantsuse köögist. See imelihtne ja maitsev kaste sobib ühtviisi hästi praetud kala juurde (fotol on pannil võis praetud forellifilee), ent ka kana- ja kalkunilihalõikude juurde, samuti keedetud munade lisandiks.