Kevadine naadisupp pošeeritud vutimunadega

Kevadine naadisupp sisaldab ka juurselleri- ja porgandikuubikuid. Kõige parem on korjata veel avanemata naadilehti ehk nn varesejalgu. Maitseb hää.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g porgandit

200 g juursellerit

2 sl õli

1 l kuuma köögiviljapuljongit

suur peotäis noori naadilehti

8-12 vutimuna

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori porgandid ja juurseller ning lõika mõlemad väikesteks kuubikuteks.

Kuumuta potis õli, lisa köögiviljakuubikud ning prae neid segades 3-4 minutit. Lisa kuum köögivijapuljong ning keeda, kuni köögivili on peaaegu pehme.

Samal ajal pese naadilehed ning kalla üle keeva veega. Lase paar minutit seista, siis loputa külma veega ja nõruta. Vajadusel lõika lehed väiksemaks, sega supi hulka.

Maitsesta supp musta pipra ja vajadusel ka soolaga. 

Pošeeri vutimunad.

Serveerimiseks jaota supp taldrikutesse, tõsta peale vutimunad.

Pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 31.05.2011 21:28

Mulle see supp maitses, eriti mõnusad olid vutimunad.

Pille
postitatud 30.04.2016 14:37

Minu arust ka tore supp, siin pilt aastast 2009: