1 sibul
30 g võid
300 g risotoriisi
1 sl kuiva valget veini
1 l kuuma köögiviljapuljongit
3 sl karulaugupestot
peotäis peenelt hakitud karulauku
50 g riivitud parmesani või Valio Forte juustu
Haki sibul peeneks. Kuumuta potis või, lisa sibul ning prae tasasel tulel klaasjaks.
Lisa risotoriis, kuumuta segades 2 minutit.
Lisa valge vein ning kuumuta, kuni vein on riisi sisse imendunud.
Lisa 2 dl kuuma köögiviljapuljongit ning kuumuta aeg-ajalt segades, kuni puljong on peaaegu imendunud. Jätka kulbitäiekaupa puljongi lisamist, risotot tihti segades, kuni riis on al dente ja risoto kreemjas (ca 20 minutit).
Sega juurde karulaugupesto (retsept siin), ja hakitud karulauk. Kuumuta läbi.
Serveerimisel riivi peale ohtralt parmesani juustu ning jahvata pipraveskist musta pipart peale.
Retseptiidee Johanna (The Passionate Cook) ja Thredahlia (Pisike ja Pisut Segi) toidublogidest.
Söödi nurisemata, aga ise ei jäänud päris rahule. Esiteks, karulaugupestos jäi domineerima piiniaseemnete maitse. Olin karulaugu vähesuse tõttu sunnitud tegema väga väikese koguse - neljandiku retseptist ehk umbes-täpselt need kolm supilusikatäit, mis risoto sisse vaja. Karulauku panin pestosse 25 g, piiniaseemnete kogust ümardasin natuke ülespoole (mitte 12,5 vaid 15 g) ja see võiski asja ära rikkuda. Ja kuna kogus oli tilluke, siis valmistasin uhmris, mitte kombainis, mistõttu võib-olla ei saanud lehtedest kogu maitset kätte, sest tekstuur jäi pigem selline .. rustikaalne Teiseks tundus, et parema tulemuse oleks saanud korraliku puljongiga. Tegin tavalise Knorri kuubikuga ja selle maitse kippus õrna karulaugumaitset varjutama.
Ja risoto oli ka hea. Kuigi veits soolane aga selles saab ilmselt rohkem parmesani süüdistada. Karulaugupestot läks rohkem sisse kui retseptis ette nähtud.
Mulle maitses
Ei maitsenud! Roa päästis peale riivitud juust, muu kõik..... Tegin kõik retsepti järgi, isetehtud pesto, risoto riis....
Endiselt hea risotto, ma panin ka rohkem pestot
Karulaugurisoto
Erkroheline ja kergelt küüslaugulõhnaline risoto, mille maitsestamiseks on vaja karulaugupestot (retseptilink allpool).