Frititud võililled

Korja võililleõisi päikeselisel päeval, kui need kenasti avatud on.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

noori võililleõisi

Frittimistainas:

1 dl vett, piima või õlut

1 dl nisujahu

1 muna

soola ja musta pipart

Frittimiseks:

õli

Valmistamine

Loputa võililleõied hoolega külmas kergelt soolases vees. Lõika varreosa ära - jäta vaid niipalju "rohelist", et võililleõielehed koos püsivad (roheline osa on mõrkjas). Tahenda köögipaberil kuivemaks.

Kasta tainasse ning friti seejärel 180-kraadises õlis kuldpruuniks. Lase liigsel rasval köögipaberil nõrguda.

Puista frititud võililleõitele soola ning serveeri kohe kuumalt. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta vedelikuna vett või õlut ja mitte piima. 

Loe veel:

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Marju
postitatud 18.05.2009 10:19

Need jäid ka päris toredad ja ilusad, maitsvad ka. Ainult kõige lõpuks jäi kergelt mõru maitse varre algusest suhu.

Ilse
postitatud 23.05.2016 08:36

Mina raputan peale musta pipart ja parmesanilaaste, tilk sidrunimahla ei tee ka paha :) Võilillehooaja esimene toit :)

XXL
postitatud 23.05.2016 20:54

See nii hea kraam,olen ka õlletaignas teinud.Kui ei oleks õlis tehtud ,sööks kasvõi ennast lõhki neist :)

Kybarsepp
postitatud 25.05.2021 08:41

Väga maitsev, kordan kindlasti.