2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
1 sibul
6 sl külmpressitud oliiviõli
1 tl kontsentreeritud tomatipastat
näpuotsaga tšillihelbeid
1,2 l vett
120 g väikeseid makarone (tubetti, ditalini)
Parmesani-konts soovi korral
soola ja musta pipart
Loputa konservitud kikerherned sõelal, kuni need enam ei vahuta. Nõruta korralikult. Haki sibul ja seller.
Kuumuta paksupõhjalises potis oliiviõli, lisa hakitud sibul ja varsseller ning kuumuta tasasel tulel, kuni sibul on pehme ja klaasjas. Ära pruunista!
Lisa rosmariinioks, tomatipasta ja tšillihelbed, kuumuta segades minut aega. Lisa nõrutatud kikerherned, maitsesta soolaga. Lisa vesi ja soovi korral ka parmesanikonts – see annab roale mõnusa maitse! Kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust ja lase roal 20 minutit vaikselt podiseda.
Eemalda vajadusel parmesanikonts ja püreesta umbes pool supist, kas läbi sõela hõõrudes või saumikseriga püreestades. Püreestamise etapi võid ka vahele jätta, aga see teeb supi mõnusalt tummiseks. Vala supp potti tagasi. Maitsesta vajadusel soola-pipraga ja kuumuta keemiseni. Lisa nüüd tillukesed makaronid ning hoia supil senikaua silma peal, kuni makaronid on al dente (vajadusel lisa veidi kuuma vett).
Serveerimisel nirista supile veidi oliiviõli.
Briti-itaalia toidublogija Rachel Alice Roddy retsept ilmus ka ajakirjas Pereköök. Pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
Makaronid kikerhernestega (pasta e ceci)
Pasta e ceci on klassikaline Rooma roog, mida serveeriti reede õhtul enne soolatursa ehk baccalà söömist (lihasöömine ei olnud katoliiklastele reedeti lubatud). Siin lihtsam ja kiirem variant, kus kasutatakse kikerhernekonservi.