Üheks lemmikuks Lähis-Ida maades on pitaleib koos jogurti-kurgikastme ja/või seesamikastmega, falafelipallide, sibularõngaste, tomativiilude ja idanditega. Siinkohal juhised mõnusalt krõbedate falafelide valmistamiseks.
Nõruta kikerherned, loputa jooksva vee all ja nõruta uuesti. Pane köögikombaini koos hakitud sibula, peterselli ja lusikatäie veega. Püreesta ühtlaseks jämedakoeliseks pastaks. Sega juurde jahu, vürtsköömned, koriandriseemned, sooda ja sool. Jäta segu tunniks ajaks külmkappi seisma.
Seejärel vormi segust väikesed pallikesed. Friti need kuumas õlis 3-4 minutiga kuldpruuniks. Kui kodus fritüüri pole, sobib õlis küpsetamiseks ka sügav keedupott.
Falafelid ehk frititud kikerhernepallid
Üheks lemmikuks Lähis-Ida maades on pitaleib koos jogurti-kurgikastme ja/või seesamikastmega, falafelipallide, sibularõngaste, tomativiilude ja idanditega. Siinkohal juhised mõnusalt krõbedate falafelide valmistamiseks.
Retsept ilmus ka minu kokaraamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (2013) Liibanoni peatükis. Pildi tegi Juta Kübarsepp.