Jamie kikerhernepasta

Jamie Oliveri versioon klassikalisest hummusest sobib hästi grillitud tortilla või mõne nisujahust lapikleiva peale määrimiseks.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g konservitud kikerherneid

suur näpuotsatäis purustatud vürtsköömneid

1-2 kuivatatud väikest punast tšillikauna (pudista katki)

1 katkitambitud küüslauguküüs

1 sidruni mahl

soola ja musta pipart

külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kurna kikerherned ning püreesta või tambi pudruks. Maitseks lisa vürtsköömneid (annavad vürtsi), tšillihelbeid (annavad tulisust), küüslauku, korralikult sidrunimahla (annab särtsakust) ja soola-pipart.

Viimasena lisa veidi külmpressitud oliiviõli, mis annab kikerhernepastale nii maitset kui ka sobiva konsistentsi.

Loe veel:

Retsept on Jamie Oliveri raamatust "The Return of a Naked Chef". Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 10.01.2009 00:11

Mulle meeldib seda hummust teha, koostisainete kogustega annab siin hästi mängida ja igaüks saab endale timmida maitsele vastava lõpptulemuse. Näiteks ise panen sidrunimahla ja oliivõli vähem, soola jätan välja ja vürtsköömenit panen rohkem. Hea retsept. :)

Itakene
postitatud 29.05.2010 12:21

Mõnusalt vürtsikas ja kiirelt valmiv.

Pille
posted on 05.05.2018 13:44

Itakene saatis 8 a tagasi sellise pildi:

Aari
postitatud 30.06.2010 14:57

Retsepti pealkirja lugedes kerkis silme ette kikrhernekastmega pastaroog, aga retsepti avades selgus hoopis, et pasta on seekord pigem nagu pasteet:) Testime.

Hexy
postitatud 24.02.2016 23:53

Maitsev hummus!