400 g konservitud kikerherneid
suur näpuotsatäis purustatud vürtsköömneid
1-2 kuivatatud väikest punast tšillikauna (pudista katki)
1 katkitambitud küüslauguküüs
soola ja musta pipart
külmpressitud oliiviõli
Kurna kikerherned ning püreesta või tambi pudruks. Maitseks lisa vürtsköömneid (annavad vürtsi), tšillihelbeid (annavad tulisust), küüslauku, korralikult sidrunimahla (annab särtsakust) ja soola-pipart.
Viimasena lisa veidi külmpressitud oliiviõli, mis annab kikerhernepastale nii maitset kui ka sobiva konsistentsi.
Retsept on Jamie Oliveri raamatust "The Return of a Naked Chef". Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mulle meeldib seda hummust teha, koostisainete kogustega annab siin hästi mängida ja igaüks saab endale timmida maitsele vastava lõpptulemuse. Näiteks ise panen sidrunimahla ja oliivõli vähem, soola jätan välja ja vürtsköömenit panen rohkem. Hea retsept. :)
Mõnusalt vürtsikas ja kiirelt valmiv.
Retsepti pealkirja lugedes kerkis silme ette kikrhernekastmega pastaroog, aga retsepti avades selgus hoopis, et pasta on seekord pigem nagu pasteet:) Testime.
Maitsev hummus!
Jamie kikerhernepasta
Jamie Oliveri versioon klassikalisest hummusest sobib hästi grillitud tortilla või mõne nisujahust lapikleiva peale määrimiseks.