2 hakitud sibulat
1 sl kvaliteetset oliiviõli
0,5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl jahvatatud koriandriseemneid
0,25 tl Cayenne'i pipart
2 x 400 g purki konservitud kikerherneid
2 sl hakitud värsket koriandrit
1 sl sidrunimahla
Haki sibul. Loputa ja nõruta kikerherned. Haki koriander.
Kuumuta oliiviõli suurel praepannil mõõdukal kuumusel. Lisa hakitud sibul ja prae segades 6-8, kuni sibulad on kuldsed ja kergelt krõbedad.
Lisa kollajuur, vürtsköömned, koriander ja Cayenne ning kuumuta segades umbes 3 minutit, kuni vürtsid on aromaatsed.
Lisa kikerherned, koriander ja sidrunimahl, kuumuta aeg-ajalt segades 5 minutit, kuni maitsed on kenasti segunenud.
Tõsta pann tulelt, maitsesta soolaga.
Lase salatil jahtuda, siis pane vähemalt 30 minutiks külmkappi enne serveerimist. Laual võid juurde lisada veel soola ja sidrunimahla.
Kasuta nt pitaleibade täidisena.
Allikas: Joan's on Third via LA Times, retsepti testis, tuunis ja pildistas Nami-Nami peatoimetaja Pille.
Kas enam ilma pitaleivata ei saagi.... Igal pool ainult pitaleib ja muud araabiamaades levinud jahutooted??? Saan aru - kikerherned on maitsvad ja kasulikud, olgu nii. Aga miks ma peaksin neid tarvitama koos nisujahust ja pärmist valmistatud pannkoogiga???
Karrised kikerherned
Valgurikas toitev kikerhernesalat sobib ka veganitele. Retsept on Californias asuva "Joan's on Third" delipoe menüüst.