100 g võid
200 g nisujahu
1 tl soola
2-3 sl külma vett
Täidis:2 sl õli
1 suur sibul
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart
2 tl kuivatatud basiilikut
3-4 tomatit
1-2 veega tuunikalakonservi
10-12 oliivi
0.5 dl riivitud juustu
Peale:2 dl 10% rõõska koort
2 muna
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart
0.5 dl riivitud juustu
Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki sibul ja purusta küüslauk ning kuumuta õlis. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta soola, pipra ja 1 tl basiilikuga. Kalla segu eelküpsetatud tainale.
Viiluta või tükelda tomatid ja oliivid ning lao kalasegule. Puista peale ülejäänud basiilik ja riivjuust.
Sega koor, munad, sool ja pipar ning kalla segu täidisele.
Puista peale ülejäänud juust ning küpseta 225kraadises ahjus 30 minutit.
Retsept on pärit sarja 100 rooga raamatust "100 pirukat", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Kordi proovitud ja lihtsamat ja lollikindlamat pirukat annab välja mõelda. Alt minna võimatu ja tulemus alati aplausi väärt. Kindel soovitus retseptiotsijatele
Jube hea pirukas. Hakkasin seda tegema sõbranna soovitusel ja teen seda nüüd vähemalt 12 korda aastas. Seda on lihtne teha ja tuleb alati maitsev. Nammi...
Pirukas on võrratu, olen sellega mitmel korral sõpru üllatanud ja rõõmustanud.
Väga maitsev ja lihtne pirukas.
Plaadile tuleb teha 2x kogus
huvitav, kui plaadile teha, kas siis kogused peaksid olema suuremad?
Plaadile tuleb teha 2x kogus :)
Põhi ei meeldinud üldse, kõik muu oli norm.
Peale trenni ja sauna maitses eriti hästi:)
Igati tore pirukas, meile meeldis. Kasutasime kirsstomateid.
Vahemere pirukas
Vahemereliseks teevad selle piruka tuunikala, oliivid ja tomatid.