Vahemere pirukas

Vahemereliseks teevad selle piruka tuunikala, oliivid ja tomatid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

200 g nisujahu

1 tl soola

2-3 sl külma vett

Täidis:

2 sl õli

3 küüslauguküünt

1 suur sibul

0.5 tl soola

0.25 tl musta pipart

2 tl kuivatatud basiilikut

3-4 tomatit

1-2 veega tuunikalakonservi

10-12 oliivi

0.5 dl riivitud juustu

Peale:

2 dl 10% rõõska koort

2 muna

0.5 tl soola

0.25 tl musta pipart

0.5 dl riivitud juustu

Valmistamine

Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele ning eelküpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Haki sibul ja purusta küüslauk ning kuumuta õlis. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta soola, pipra ja 1 tl basiilikuga. Kalla segu eelküpsetatud tainale.

Viiluta või tükelda tomatid ja oliivid ning lao kalasegule. Puista peale ülejäänud basiilik ja riivjuust.

Sega koor, munad, sool ja pipar ning kalla segu täidisele.

Puista peale ülejäänud juust ning küpseta 225kraadises ahjus 30 minutit.

Retsept on pärit sarja 100 rooga raamatust "100 pirukat", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

sassis
postitatud 17.04.2008 13:38

Kordi proovitud ja lihtsamat ja lollikindlamat pirukat annab välja mõelda. Alt minna võimatu ja tulemus alati aplausi väärt. Kindel soovitus retseptiotsijatele

Merx
postitatud 26.02.2008 15:02

Jube hea pirukas. Hakkasin seda tegema sõbranna soovitusel ja teen seda nüüd vähemalt 12 korda aastas. Seda on lihtne teha ja tuleb alati maitsev. Nammi...

Malle
postitatud 02.07.2008 14:53

Pirukas on võrratu, olen sellega mitmel korral sõpru üllatanud ja rõõmustanud.

Tiramiiiisu
postitatud 01.09.2010 08:47

Väga maitsev ja lihtne pirukas.

K.
postitatud 26.04.2018 23:43

Plaadile tuleb teha 2x kogus

Elin
postitatud 18.09.2013 11:46

huvitav, kui plaadile teha, kas siis kogused peaksid olema suuremad?

K.
postitatud 26.04.2018 23:44

Plaadile tuleb teha 2x kogus :)

Mari
postitatud 08.04.2014 09:27

Põhi ei meeldinud üldse, kõik muu oli norm.

Kairi N @ FB
postitatud 19.04.2015 21:41

Peale trenni ja sauna maitses eriti hästi:)

Pille
postitatud 17.02.2018 17:45

Igati tore pirukas, meile meeldis. Kasutasime kirsstomateid.