21 viilu röstsaia
Täidis ja kate:200 g toorjuustu
100 g majoneesi
100 g Kreeka jogurtit
150 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
350-500 g veega tuunikalakonservi
hakitud värsket tilli
sidrunimahla ja riivitud koort
Kaunistuseks:keedetud muna
värsket kurki
maisi
Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm toidukile või köögipaberiga.
Eemalda saiaviiludelt koorikud, kata vormi põhi saiaviiludega.
Sega täidise jaoks toorjuust, majonees, kreeka jogurt ja vahustatud rõõsk koor omavahel, maitsesta soola, pipra ja sidruniga. Pane väike kausitäis segu kõrvale - sellega katad pärast võileivatordi servad ja pealt.
Määri pool segust saiaviiludele, puista peale hakitud porru ja till ning nõrutatud tuunikala. Siis jälle saiaviilud, seejärel ülejäänud kreem ja täidis. Kata pealt ülejäänud saiaviiludega.
Kata võileivatort toidukilega ning jäta 6-12 tunniks külmkappi maitsestuma ja tahenema.
Enne serveerimist eemalda toidukile ja vorm ning tõsta võileivatort serveerimisalusele. Määri peale ja külgedele ülejäänud toorjuustukreem, kaunista vastavalt fantaasiale.
Ma olen mitu korda teinud ja olen Kataköögile üdini tänulik selle "tee tordivormis" nipi eest :)
Rõõm kuulda!
Kataköögi tuunikalatort
Tuunikalaga võileivatort jääb mahlakas, kui see valmistada lahtikäiva koogivormi sees.