Kataköögi tuunikalatort

Tuunikalaga võileivatort jääb mahlakas, kui see valmistada lahtikäiva koogivormi sees.

Kogus
1,5 kg
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

21 viilu röstsaia

Täidis ja kate:

200 g toorjuustu

100 g majoneesi

100 g Kreeka jogurtit

150 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

350-500 g veega tuunikalakonservi

porrut

hakitud värsket tilli

sidrunimahla ja riivitud koort

musta pipart

soola

Kaunistuseks:

keedetud muna

värsket kurki

kirsstomateid

makrat

maisi

sidrunit

roseepipart

Valmistamine

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm toidukile või köögipaberiga. 

Eemalda saiaviiludelt koorikud, kata vormi põhi saiaviiludega. 

Sega täidise jaoks toorjuust, majonees, kreeka jogurt ja vahustatud rõõsk koor omavahel, maitsesta soola, pipra ja sidruniga. Pane väike kausitäis segu kõrvale - sellega katad pärast võileivatordi servad ja pealt. 

Määri pool segust saiaviiludele, puista peale hakitud porru ja till ning nõrutatud tuunikala. Siis jälle saiaviilud, seejärel ülejäänud kreem ja täidis. Kata pealt ülejäänud saiaviiludega. 

Kata võileivatort toidukilega ning jäta 6-12 tunniks külmkappi maitsestuma ja tahenema. 

Enne serveerimist eemalda toidukile ja vorm ning tõsta võileivatort serveerimisalusele. Määri peale ja külgedele ülejäänud toorjuustukreem, kaunista vastavalt fantaasiale. 

Nipid ja soovitused:

  • Täidiseained (porru, till, tuunikala) võib ka toorjuustukreemi hulka segada. 
  • Pille kirjutab: "Kui teen 24 cm läbimõõduga vormi, siis mul kulub 21 saiaviilu, iga kihi jaoks 7. Saiaviiludelt eraldan koorikud, siis panen viis viilu ristikujuliselt vormi. Kaks viilu lõikan diagonaalis pooleks, need surun tekkinud aukudesse. Katab täpselt põhja."
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.07.2019 17:11

Ma olen mitu korda teinud ja olen Kataköögile üdini tänulik selle "tee tordivormis" nipi eest :)

Kataköök
postitatud 21.12.2021 10:19

Rõõm kuulda!