Maitsev ja mahlane tuunikalatort

Hästi maitsev ja lihtne võileivatort, mida mulle meeldib teha täistera-röstsaiaga.  Kokkupanek võtab vähe aega ja kaunistamine on samuti kiire, nii et tasub proovida. Lase tordil 24 tundi külmkapis maitsestuda, siis saad parajalt mahlase võileivatordi.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit + üleöö jahedas
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

18 viilu röstsaia

Täidis:

2 purki tuunikalatükke vees

1 porru

2 keedetud muna

200 g majoneesi

150 g hapukoort

soola ja piprasegu

Peale:

150 g majoneesi või hapukoore-majoneesi segu

Kaunistuseks:

2 keedetud muna

1 pikk värske kurk

lehtsalatit või peterselli

Valmistamine

Lõika porrult tumeroheline puisem osa ära, siis lõika alles jäänud porru pikuti pooleks, vajadusel pese mullast puhtaks. Lõika õhukesteks viiludeks. Haki keedetud munad. Nõruta tuunikalakonservid, suru kahvliga katki. 

Sega porru, munad, tuunikala. Sega juurde majonees ja hapukoor, maitsesta pipra ja soolaga. Kui täidis tundub kuivavõitu, võid veel majoneesi või hapukoort lisada. 

Soovi korral eemalda saiaviiludelt koorikud (mina seda tavaliselt ei tee). Aseta serveerimisalusele 2x3 saiaviilu kenasti teineteise kõrvale. Kata poole täidisega, lao uus kiht saiaviile ja kata ülejäänud täidisega.Lõpuks laota peale veel kiht saiaviile.

Kata tort toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks, soovitavalt järgmise päevani, külmkappi maitsestuma. 

Kaunista vahetult enne serveerimist.

Määri tort pealt ja külgedelt majoneesi või hapukoore-majoneesiseguga kokku. Küljed kaunista nt hakitud peterselli või lehtsalatiribadega. 

Peale meeldib mulle panna peenikeste diagonaaltriipudena jämedalt riivitud kurki, munavalgeid ja munakollaseid. 

Algidee: ajakirja Pere ja Kodu retseptileht "Pereköök" (November 2000), aga aastate jooksul on seda kõvasti kohendatud. 

LISA KOMMENTAAR

Erki
postitatud 02.01.2008 11:12

Täidis oli super. Majoneesi maitse oli pisut tunda. Katte võiks teha hapukoorega pooleks, usun, et siis tuleks pisut leebema maitsega. Kurk-muna-paprika kaunistus võiks pisut teise kujundusega olla. Pildiloleva mustriga oli võimalus võtta muna paprika või kurgiga kaetud tükk, polnud võimalust võtta tükki kus pisut kõike oleks. Aga kokkuvõttes oli väga hea.

Muumimamma2
postitatud 23.02.2017 16:57

Mina niisutan puljongikuubikust tehtud puljongiga saia viile,enne täidise panemist,jääb mahlasem. Täidise teen ikka hapukoorega,vahest lisan veidi sinepit.Olen aastaid nii teinud ,kiidetakse ja ikka soovitakse veel ja veel

Ruth
postitatud 20.08.2005 21:09

Tõesti väga hea ja maitsev. Pakkusime seda oma pulmas ja oli esimene roog, mis laualt kadus:)

Kristi
postitatud 24.08.2005 11:07

Kümnest inimesest üheksa võtsid teise tüki veel! Üks oli dieedil. :)

Juta
postitatud 11.04.2006 13:34

see on ju superlahe võileivatort.

Dee
postitatud 24.05.2008 14:11

Lugedes Erki kommentaari: majoneesi võib segada vahukoorega, siis saab mahedama maitse :)

Mia
postitatud 24.09.2009 15:41

Proovisin ka: superlihtne ja kõik jäid väga rahule :) Kaunistuseks lisasin veel krevette, avokaadot ja laimiviile. Pildilolevat tordikaunistuste jaotust soovitan samuti muuta selliselt, et igale torditükile jääks erinevat katet.

Liisi
postitatud 19.10.2010 16:44

Üks lemmikuid võileivatorte! Lihtne valmistada.

Astrid
postitatud 10.04.2011 14:09

Küllaltki soodne ja väga maitsev tort. Ilusama tulemuse saab, kui laotada saiaviilud lehtsalatile (aga kui kandik on ilus ja lahe, nagu mul üks on, siis puudub vajadus) ja isklikult olen kaunistanud samade asjadega aga diagonaalsete ja kitsamate triipudega, abivahendiks joonlaud, mille siis enne ja pärast pesen (siis saab vähemalt 2-3 erinevat kaunistust ühe tüki peale). Küljed olen katnud noa abil majoneesiga ja majoneesi külge kinnitanud ;D õhukesed kurgiviilud.

Piret
postitatud 16.12.2011 13:02

See on tõesti väga maitsev. Mina kaunistan samuti diagonaaltriipudega pealt. Küljed ja pealt ääred teen kurgiviiludega.

Gretithy
postitatud 12.03.2012 22:28

Maitse nagu üliheal ja suurel võisaial. Tegin küll retseptist väiksema koguse, üksteise kõrvale panin vaid kolm viilu saia, aga oleme seda üsna pikalt söönud ja natukene on isegi veel alles. Teinekord vaid meile kahele teen kindlasti veel väiksema, aga see oleks kindlasti midagi huvitavat, mida külalistele pakkuda.

Mamm
postitatud 10.02.2013 09:44

Väga maitsev tort! Isegi ilma munata on väga maitsev. Nimelt suutsin ma munanduse ära unustada suures tegemise tuhinas, aga maitse sellest ei kannatanud. Kuna tort pidi lauale minema kohe, siis kasutasin puljongiga pintseldamise trikki. Inimesed sõid ja kiitsid ja tahtsid lisa :)

Vike
postitatud 27.01.2014 21:12

Ma teen seda võileivatorti juba mitmeid kordi ning igakord olen suure kiituse osaliseks saanud. Väga maitsev ja samas nii lihtne teha!

Triin28
postitatud 09.04.2015 19:39

Lihtne ja kiire valmistada. Kindlasti plaanin veel teha.

Kägu
postitatud 30.04.2016 21:07

Mina teen selle retsepti järgi ja kõik kiidavad väga. Oluline on selles retseptis kindlasti mitte ära unustada porrut, see annab hästi hea maitse. Mida selles retseptis ei ole, kuid olen ise lisanud, on juust ja paprika. Tordi katan üleni riivjuustuga ja kaunistuseks lisan paprikat, tomatit, peeneks tükeldatud marineeritud kurki, muna ja natukene peeneks hakitud peterselli. Värsket kurki väga ei kasuta, kuna minu kogemus näitab seda, et sel juhul tuleks värke kurk lisada vahetult enne serveerimist. Juba natukene seisnud tordil, muutuvad kurgid millegipärast kibedaks.