Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Yorkshire puding

Briti köögist pärit roog, serveeritakse pühapäevalõuna (Sunday Lunch) juurde. Väidetavalt sai alguse 18. sajandil Põhja-Inglismaal, kus praemahlade kinnipüüdmiseks liha alla tainas asetati. Varaseim retsept ("dripping pudding") on pärit 1737[...]

yakitori, yakitori-kaste

Jaapani köögis kasutatav dippimis- ja marineerimiskaste, mille koostisesse kuuluvad sojakaste, mirin ja sake. Eelkõige kasutatakse yakitori-kastet kanaliha ja -maksa maitsestamiseks enne vardas grillimist ('tori' tähendab 'kana' jaapani keeles)[...]

yoich

'Kanasupp' juudi keeles (jidišis).

yuba

yuba on spetsiaalne sojatoode, mis valmistatakse kuuma sojapiima pinnale tekkinud 'nahast'. Sisaldab rohkelt valku, müüakse värskelt, poolkuivalt ja kuivatatult.

yukiwa-maki

Rullikeeratud sushi, kus riis on väljaspool ja nori-leht seespool.