Mesilased korjavad õietolmu eri lilledelt, seepärast võib õietolmul olla erinev kooslus vastavalt ümbritsevale loodusele ja klimaatilistele tingimustele. Mesindussaadus sisaldab valke, lihtsuhkruid, rasvaineid, palju mineraalaineid, kõiki vitamiine, ohtralt asendamatuid amiinohappeid ja aroomiaineid[...]
Põhimõtteliselt võib kasutada mis iganes toiduvalmistamiseks sobivat õli. Kui retseptis nõutakse mõnda muud õli (oliiviõli, maapähkliõli, sojaõli jne), siis on retseptis nii ka öeldud.
Spetsiaalne terav nuga õunasüdamike eemaldamiseks.
Õunaäädikat ehk siidriäädikat võib kasutada kas lihtsalt maitseäädikana või erinevate roogade (salatid, marinaadid, kala- ja liharoad) maitsestamiseks. Tuntud ka rahvameditsiinis.
Õunhape mõjub puhastavalt verele ja reguleerib soolte tegevust. Leidub rabarbris, peedis, maasikates jne.
Õiglase kaubanduse märk tootel tagab paremad majanduslikud ja sotsiaalsed tingimused arengumaade talunikule ja töölisele. Süsteemis osaleb üle 1 400 000 arengumaa taluniku ja töölise, tooteid müüakse Euroopas, Põhja- Ameerikas, Jaapanis[...]
Õisuba (Phaseolus coccineus) on kaunilt õitsev liik aedoa perekonnast, kuhu kuulub ka nt harilik aeduba ehk türgi uba (Phaseolus vulgaris). Kuigi meie aedades kasvatatakse seda peamiselt ilutaimena, siis tegelikult võib selle pikkades lamedates kaunades olevaid ube ehk seemneid süüa[...]
Õli-rõikapuu (ld k Moringa oleifera; ingl k moringa, drumstick tree, horseradish tree, and ben oil tree or benzolive tree) on kiiresti kasvav ja hästi põuda taluv taim India poolsaarelt[...]
Õllepärm annab õllele iseloomuliku lõhna ja maitse. Koostisosadeks on tavaliselt pärm Saccharomyces cerevisiae ja rehüdreeriv aine (emulgaator) E491.
Õlu on käärimise teel veest, linnastest ja humalatest pärmi lisandusel valmistatud vähese alkoholisisaldusega jook. Arvatavasti vanim alkohoolne jook.
Kohati kasutatud roogade garneerimiseks, kuigi lehed on õrnalt mürgised.
[...]
Õuntest pressitud mahl.
Õunasort "Suislepp" on kohaliku päritoluga sort, mis on hakanud levima Suislepa mõisa aiast. Sort on ammu tuntud ja kõik ajaloolised andmed viitavad sellele, et seda on siin kasvatatud juba 18. sajandil[...]