Kahtlemata on igal perel (või lausa igal pereliikmel eraldi) oma lemmik pannkoogiretsept. Variante on ju nii palju! Meie peres eelistab emme pontsakaid lusikakooke, issi aga pigem õhukesi täisterajahuga ülepannikooke. Lapsed armastavad aga kõiki pannkooke :)
Nami-Namis on üle saja pannkoogiretsepti, siin on ära toodud mõned soovitused – proovige, äkki avastate enda jaoks uue lemmiku!
Need mõnusad õhukesed koogid vajavad küpsetamiseks hea panni ja kaaslaseks head kastet või täidist. Otseloomulikult on klassikalised krepid ka vaid moosiga head, aga erilisema söögikorra puhul tasuks neid ju proovida näiteks šokolaadi-pähklikreemiga või valmistada täisterajahuga kreppe kirsitäidisega. Ülepannikooke võib valmistada ka eikorni- ehk üheteranisujahust, lisada nisujahule tatrajahu või kamajahu – tulemus saab põnev ja maitsev!
Pisikesed koogid, mis pealt krõbedad ja seest kohevad – ohh, need on lapsepõlvest saadik mu lemmikud. Sageli võtab lusikakookide küpsetamine küll veidi kauem aega ja vajab veidi enam rasvainet, aga tulemus on mõnus! Klassikaline retsept on hapupiimaga valmistatud ja soodaga kergitatud koogid – sobivad hästi ka keefiriga valmistamiseks. Väga maitsvad on väiksed kohupiimapannkoogid või need odrajahuga koogid. Sügishooajal saab valmistada imeilusaid kuldkollaseid kõrvitsaga pannkooke või maitsvaid kodujuustu-õunakooke. Lusikapannkookidele põnevuse lisamiseks võib tainasse lisada erinevaid seemneid, proovida tasub näiteks neid mooniseemnetega kooke!
Maitsva pannkoogihommiku saab korraldada ka siis, kui magusaid kooke serveerida ei soovi. Klassikalised sõrnikud on teada-tuntud soolased pannkoogid, mida mõnus ampsata. Mõnusad on nad ka kartulitainast tehtuna. Kahtlemata tasub proovida Västerbottensost juustuga valmistatud kooke! Meie perele meeldivad väga väiksed kartulipannkoogid, mida hapukoorega maitsev süüa on. Viimasega sobivad imehästi ka need suitsulõhega koogid.
Mõni päev lihtsalt on isu millegi teistsuguse järgi. Siis võib pannkooke natuke „tuunida“ ja maiustada mõnusate ja eriliste pannkookidega. Marjahooajal tasub valmistada näiteks neid kohevaid mustikatega kooke. Või tasub koogid hoopis kakaoga valmistada ning vaarikatega serveerida! Hästi põnevad on peekonilisandiga koogid – soolase ja magusa kooslus maitseb paljudele.
Kes aga soovib nisujahuvabasid kooke süüa (või on jahu ootamatult otsa saanud), võib proovida mandlijahuga kooke või neid lihtsaid banaanipannkooke. Nisujahuvabad on ka need koogid, sobides hästi süsivesikuvaese toidu austajaile.
Mõnel kenal hommikul tasub aga tüüpiliste pannkookide asemel küpsetada põnevaid popikuid, mida iga sööja endale meelepärase lisandiga süüa saab, kuna popikud sobivad nii soolaste kui magusate toiduainetega. Ja kui rohkem köögistoimetamise tuju on, valmistage põnevaid magusaid kartulirulle (või lihtsustage retsepti ja praadige kartulitainast väiksed koogid, mida lemmikmoosiga süüa).
mina teen iga nädal pannkooke ja meeldivad õhukesed, soolased ülepannikoogid -- neid võib süüa nii moosi, jäätise kui ka soolase, mis iganes lisandiga!
Ülepannikooke....õhukesi. Toormoosiga :)
Ülepannikoogid - nagu kellavärk, igal pühapäeval, juba aastaid. Viimase aja lemmikud on tehtud pooleks graham jahuga. Maitseb kõigile :) Nooo ja meil peab laual olema vähemalt 5 erinevat varianti katet/täidist, siis on asi õige :)
Toortatra- või täisterakaerajahust, muid jahusid kodus ei olegi. Enamasti suured ülepannikoogid. Aga vahel ka kohupiima või banaaniga tehtud pisikesed.
Enamasti ülepannikoogid. Aga vahel ka paksud või hoopis sõrnikud :)
Meil on tavaliselt õhukesed ülepannikoogid, sest mulle endale meeldib neid küpsetada, saavad ruttu valmis. Pann on hea ja kuna tainas sisaldab võid, siis saab ilma rasvaineta küpsetada. Kui lapsed ka juba üleval on, siis tuleb mõned koogid ümberpööramiseks ikka õhku ka visata :)</br> Väikeseid pannkooke teen tavaliselt 20% hapukoorega, sest see on kõige tõenöolisemalt alati külmkapis oelemas.
Meil on kuidas kunagi suured ja väiksed, moosiga - jäätisega..
Meie peres ka juba pikalt pühapäeviti pannkoogipäev. Pannkooke teen erinevaid. Ülepanni, väikeseid ja keefiripannkooke. Kasutan erinevaid jahusi. </br>Sööme neid moosi, suhkruga või hapukoorega.
Armastame väikseid, natuke krõbedaid ning toormoosiga!
Ikka hapupiima lusikakoogid ;)
Väikesed paksud pannkoogid ja kaneeliga õunamoos
Õhukesed ülepannikoogid, vahel ka lusikapannkoogid. Läbiproovitud on kõik erinevad variandid :-)
Ülepannikook ja õhukesed. Maasika toormoosiga. Vahel lusikapannkoogid kohupiimaga.
banaan + muna = pannkoogid mmmm...
Ülepanni pannkooke kaerajahuga. Peale mesi, moos suvel marju!
Meie oleme erinevaid proovinud. Ja eelmisel nädalavahetusel tehtud popikud olid väga populaarsed ja said kiidusõnu nii suurtelt kui ka väikestelt. Ja pannkoogid ikka soolased.
Täna hommikul täitsa tavalised pannkoogid,eriline oli see,et küpsetama pidin neid enne poolt kuut hommikul.... laps oli vaja teele saata, aga kuidas sa ei küpseta pühapäeval pannakaid ;) :D
Minu oma nõuab juba teist hommikut järjest kohupiima pannkooke.. tuleb jälle teha
Ikka ülepannikaid, ikka iga pühapäev :)
Igal pühapäeval pannkoogid, püüan erinevaid teha, täna olid ülepannikoogid. Lastele lähevad kõik, eriti aga popikud.
Õhukesed ülepannikoogid koos kreegimoosi ja meega
Mingit kräppi ei taha - aga hea bliinide tegemise juhend on... retsept!
Mina tegin täna keefiri pannkooke.
Meil on pühapäeviti pannkoogi või mõne muu magusa hommik.
Eile õhtul sai suur hunnik pärmipannkooke küpsetatud! Ilusat jõuluootust kõigile!
Täisterajahu kaerapannkoogid õuna-pohlamoosiga söödud!