Koori keedetud kartulid, tambi puruks. Lisa muna, munavalge, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks.
Rulli tainas jahusel laual umbes 1 cm paksuseks, lõika 10x10 cm ruutudeks. Kata iga ruut moosiga, keera ettevaatlikult rulli. Prae saadud rullid pannil mõlemalt poolt pruuniks, serveeri kohe, raputades üle tuhksuhkruga ja kaneeliga. Kõrvale sobib pakkuda ka vanillikastet.
Nipid ja soovitused:
Kuna tainas jääb väga pehme ning kipub lagunema, võib rullide keeramine lootusetu tunduda. Sellisel juhul võib tainast lihtsalt väikesed koogikesed praadida ja neid moosiga serveerida.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina. Martiina retsept ilmus ajakirja "Elukiri" 2017. aasta mainumbris, algne idee on pärit ajakirja "Maret" 1939. aasta juulinumbrist.
See oli väga põnev retsept! Roog tuli (üllatuslikult :P ) hea, ma teeks küll veel. Tainaga oli omajagu mässamist, aga rullikesed olid maitsvad! Tähelepanekuks: kartulitainas on hästi neutraalne, seega põhimaitse annab moos. Seega- moosi maitse määrab ka rullikeste maitse.
Täidetud kartulirullid
Põnev dessert keedetud kartulitest.