Suitsulõhe-tillipannkoogid sidrunise hapukoorega

Veidi peenem hommikusöök, ent sobivad ka brantšile ja piknikule.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

Pannkoogid:

225 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

2 suurt muna

1.5 dl piima

1.5 dl petti ehk võipiima

100-150 g külmsuitsulõhet

väike kimp värsket tilli

1 sl õli

Praadimiseks:

võid ja oliiviõli

Kaste:

200 g hapukoort

2 tl riivitud mädarõigast (purgist)

1 sidruni riivitud koor

Lisaks:

sektoriteks lõigatud sidrunit

Valmistamine

Valmista pannkoogid. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi. Sega, tee keskele süvend. Klopi piim, munad ja pett vispliga ühtlaseks, siis vala pool jahukuhja keskele süvendisse. Sega puulusikaga tasakesi, kuni vedelik on jahuseguga segunenud. Lisa vähehaaval ülejäänud piima-peti-munasegu, kuni saad ühtlase taina.

Sega juurde tükeldatud suitsulõhe, hakitud till ja õli. Maitsesta rohke musta pipraga. Pane tainas umbes 20 minutiks kõrvale.

Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, siis pintselda kergelt õliga. 

Tõsta väikese kulbiga pannkoogisegu pannile. Prae umbes 3 minutit, kuni pannkoogi pinnale ilmuvad väikesed mullid; siis keera teistpidi ja prae ka teiselt poolt kuldseks (umbes 2 minutit).

Tõsta valmis pannkoogid soojendatud taldrikule ootama.

(Kui soovid, võid pannkoogid siinkohal maha jahutada, eraldada küpsetuspaberitükiga, keerata toidukilesse ja siis fooliumisse ning kuni 1 kuuks sügavkülma panna.)

Serveeri soojalt või külmalt.

Kõrvale paku riivitud mädarõika ja sidrunikoorega maitsestatud hapukoort.

Idee on Briti ajakirjast Delicious. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR