Mandlijahu-õunapannkoogid

Riivitud õun teeb pannkoogid mahlakaks ja pontsakaks. 

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

näpuotsaga soola

2 muna

4 dl kookospiima

2 magusat õuna

praadimiseks kookosrasva

Valmistamine

Sega mandlijahu ja sool, lisa munad ja kookospiim ning sega tainas ühtlaseks. Riivi õun koos koorega, lisa tainale viimasena. 

Kuumuta pannil kookosrasv ja küpseta nõrgal kuumusel* pisikesed lusikapannkoogid. 

* Madalal kuumusel küpsetades on mandlijahust pannkooke mugavam ümber pöörata!

Retsept on mugandatud Ragne Värgi raamatust "Paleo. Patuvabad magustoidud ja koogid" (Ajakirjade Kirjastus 2014). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 15.10.2016 14:34

Minu maitsele veidi võõras kooslus. Kasutasin jahvatatud mandleid, mis ei ole nii peened, kui jahu. Tainas ei püsinud pannil koos, ei saanud kooke ümber keerata. Kuna paleo polnud eesmärk, lisasin 1 sl nisujahu (poole koguse kohta), siis sain kenad koogid küpsetada. Mida magusam õun, seda parem.

Margit R.
postitatud 30.09.2023 15:02

Põnev ja tervislik retsept, aga kuna mulle kookospiim üldseei istu, siis kahjuks jääb ära ????