Pannkoogid mooniseemnetega

Mooniseemnete lisamine annab nendele väikestele pontsakatele pannkookidele nii omapärase maitse kui ka tekstuuri.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl söögisoodat

30 g fariinsuhkrut

50 g mooniseemneid

1 tk muna

1 sl mett

1.5 dl hapukoort

1-1.5 dl piima

1 tk apelsini riivitud koor või 0.25 tl apelsiniõli

Praadimiseks:

võid

Valmistamine

Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sooda suurde kaussi, siis lisa suhkur ja mooniseemned.
Sega teises suures kausis muna, mesi, hapukoor ja piim, siis lisa riivitud apelsinikoor või -õli. Klopi hoolega läbi, siis lisa jahusegu ühe korraga ning sega, kuni saad ühtlase taina.
Kuumuta praepann keskmisel tulel. Alanda kuumust, siis lisa 1 supilusikatäis tainast ja prae 3-4 pannkooki korraga. Pannkook küpseb umbes 1-2 minutiga (prae, kuni pannkoogi pinnale tekivad tillukesed mullid, siis keera pannkook ringi ja prae veel umbes 1 minut).
Serveeri soojalt.

Retsept on mugandatud Kate Habershon'i raamatust "Waffles & pancakes" (Poppyseed Pancakes). Kate serveerib neid pannkooke soojalt koos mascarpone juustu ning karamelliseeritud mandariinidega.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 28.12.2008 10:47

Juba pikemat aega kibelesin teha pannkooke mooniseemnetega ja täna hommikul siis tegin ära. Nägid teised nii armsad täpilised välja. Minu meelepahaks ei söönud lapsed. Vanem poiss viisakusest sõi kaks tükki ja palus rohkem neid mitte teha. Mees sõi, aga ütles, et minu hapupiimapannkoogid on ikka paremad. Aga mulle maitsesid väga ja teen teinekord veel, siis juba spetsiaalselt ainult endale :)