6 suurt kartulit (keetmata!)
1 väike riivitud sibul soovi korral
2 muna
1 tl soola või ürdisoola
1 purustatud küüslauguküüs
1-2 sl nisujahu
Praadimiseks:Koori ja riivi kartulid. Lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks.
Prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel pannil õlis väikesed lusikapannkoogid.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Soovitan teha. Tulid väga maitsvad. Tegin pool kogust ja sain 14 tükki. Väga maitsvad!
Soovitan k6igil teha, väga maitsvad.Nüüd minu lapse lemmikud :)
minu vanaema pesu riivitud kartulimassi läbi ,nõrutas kuivaks ja siis lisas muna nisujahu ja sorts piima või koort ja segas taignaks siis.Aga kartulimassi pesuvett ta ära ei valanud vaid jättis tunniks seisme,siis kallas pealmise osa ära ja sette,mis põhjas segas veel kord puhta veega üle ja jättis selle segu seisma,kui oli vesi settinud kallas pealt vee ära,sette aga asetas paberile kuivama ja nii sai ta oma ja puhta öko kartulitärklise kissellide ja magustoitude jaoks.Nii teen ka mina!
Tegin 4 kordse koguse, ehk 24 kartulit ja sain 20 tk.
pidid alles väikesed kartulid olema..seemnekartul vms :=D Tegin kaheksa kartuliga ja arvanet järgmised kolm tundi olen pliidi taga ;)
Pannil praadimine üsna aeganõudev, seepärast panen pannkoogid hoopis ahju. Saavad ka tervislikumad veidike :) Maitse ikka sama ju.
Supppper head on!
Mulle meenutavad kartulipannkoogid kadunud vanaema. Tema ikka tegi neid.
Kartulipannkoogid
Väikesed lusikakoogid valmistatakse toorest kartulist. Sobivad hästi nii hommikusöögiks kui ka jahtunult suupistelauale!