Bretooni tatrakrepid flambeeritud õuntega

Tatra-nisu-õlletainast õhukesed ülepannikoogid Bretagne’i piirkonnast Prantsusmaal, mida serveeritakse karamellistatud ja flambeeritud õunasektoritega. Arvesta 2 pannkooki sööja kohta.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

80 g nisujahu

80 g tatrajahu

1 suur muna

1.5 dl piima

2 dl lager-tüüpi õlut

15 g sulatatud võid

Praadimiseks:

õli

Õunatäidis:

25 g magedat võid

4 keskmise suurusega mitte väga haput õuna

4 sl (demerara) pruuni suhkrut

noaotsatäis jahvatatud kaneeli või mixed spice vürtsisegu

veidi sidrunimahla

3 sl kalvadost või konjakit või brändit

Serveerimiseks:

jäätist või paksu kreeka jogurtit

tuhksuhkrut

Valmistamine

Sega esmalt valmis krepitainas. Sõelu nisu- ja tatrajahu kaussi, lisa noaotsatäis soola. Tee keskele süvend, lisa muna ja piim. Vispelda tainas ühtlaseks, siis lisa vähehaaval õlu, kuni saad paraja paksusega krepitaina. Lase tainal 30 minutit paisuda.

Samal ajal valmista õunatäidis. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad sektoriteks.

Kuumuta praepannil või, lisa õunad ja prae tasasel tulel, kuni õunad on kergelt pruunistunud. Puista pannile suhkur ja kaneel/mixed spice ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja kergelt karamellistunud. Lisa sidrunimahl, sega läbi. Võta pann tulelt ja lase veidi jahtuda.

Kalla pannile alkohol, tõsta pann uuesti tulele ja süüta tiku abil ettevaatlikult põlema. Oota, kuni leek kustub (flambeerimise võib ka vahele jätta - kalla kalvados/brändi lihtsalt pannile ja kuumuta, kuni alkohol on aurustunud). 

Sega sulatatud või krepitaina hulka.

Kuumuta 18-20 cm läbimõõduga pannkoogi- ehk krepipann ja pintselda kergelt õliga. Lisa pannile kulbitäis tainast ning kalluta panni, nii et tainas ühtlaselt laiali valguks. Pruunista pannkook ühelt poolt, siis keera ettevaatlikult ringi ja pruunista ka teiselt poolt.

Serveeri tatrakreppe karamellistatud ja flambeeritud õuntega, lisandiks jogurt või jäätis. Peale sõelu veidi tuhksuhkrut.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (February 2005, Breton buckwheat crepes with apple and Calvados)

LISA KOMMENTAAR