80 g nisujahu
80 g tatrajahu
1 suur muna
1.5 dl piima
2 dl lager-tüüpi õlut
15 g sulatatud võid
Praadimiseks: Õunatäidis:25 g magedat võid
4 keskmise suurusega mitte väga haput õuna
4 sl (demerara) pruuni suhkrut
noaotsatäis jahvatatud kaneeli või mixed spice vürtsisegu
veidi sidrunimahla
3 sl kalvadost või konjakit või brändit
Serveerimiseks:Sega esmalt valmis krepitainas. Sõelu nisu- ja tatrajahu kaussi, lisa noaotsatäis soola. Tee keskele süvend, lisa muna ja piim. Vispelda tainas ühtlaseks, siis lisa vähehaaval õlu, kuni saad paraja paksusega krepitaina. Lase tainal 30 minutit paisuda.
Samal ajal valmista õunatäidis. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika õunad sektoriteks.
Kuumuta praepannil või, lisa õunad ja prae tasasel tulel, kuni õunad on kergelt pruunistunud. Puista pannile suhkur ja kaneel/mixed spice ning kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja kergelt karamellistunud. Lisa sidrunimahl, sega läbi. Võta pann tulelt ja lase veidi jahtuda.
Kalla pannile alkohol, tõsta pann uuesti tulele ja süüta tiku abil ettevaatlikult põlema. Oota, kuni leek kustub (flambeerimise võib ka vahele jätta - kalla kalvados/brändi lihtsalt pannile ja kuumuta, kuni alkohol on aurustunud).
Sega sulatatud või krepitaina hulka.
Kuumuta 18-20 cm läbimõõduga pannkoogi- ehk krepipann ja pintselda kergelt õliga. Lisa pannile kulbitäis tainast ning kalluta panni, nii et tainas ühtlaselt laiali valguks. Pruunista pannkook ühelt poolt, siis keera ettevaatlikult ringi ja pruunista ka teiselt poolt.
Serveeri tatrakreppe karamellistatud ja flambeeritud õuntega, lisandiks jogurt või jäätis. Peale sõelu veidi tuhksuhkrut.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (February 2005, Breton buckwheat crepes with apple and Calvados)
Bretooni tatrakrepid flambeeritud õuntega
Tatra-nisu-õlletainast õhukesed ülepannikoogid Bretagne’i piirkonnast Prantsusmaal, mida serveeritakse karamellistatud ja flambeeritud õunasektoritega. Arvesta 2 pannkooki sööja kohta.