150 g nisujahu
2 sl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
3 dl petti
2 sl sulatatud võid
1 suur muna
8 viilu suitsupeekonit
Serveerimiseks:vahtrasiirupit või kasesiirupit
Sega kausis nisujahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda ja sool omavahel.
Klopi teises kausis või suuremas mõõtekannus pett, sulavõi ja muna vispliga ühtlaseks. Sega juurde kuivainesegu.
Prae suurel kuumal (malm)pannil peekoniviilud mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Tõsta praetud peekoniviilud köögipaberile tahenema.
Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Lisa umbes 4-5 sl pannkoogitainast ühe pannkoogi kohta ja aseta igale pannkoogile üks praetud peekoniviil. Küpseta pannkooki umbes 2 minutit, kuni pannkoogi küpsetamata poolele tekivad mõned mullikesed - siis pööra pannkook spaatli abil ümber ning pruunista ka teiselt poolt.
Hoia küpsetatud pannkooke kuumal taldrikul fooliumi all soojas ja küpseta samal moel ka ülejäänud pannkoogid.
Serveeri kase- või vahtrasiirupiga.
Pildi tegi Krõõt Tarkmeel
Peekoni-pannkoogid
... eriti maitsvad veidikese kase- või vahtrasiirupiga.