4-5 dl hapupiima või keefirit
1 suur muna
180 g nisujahu (3 dl)
0.5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
1 sl suhkrut
Praadimiseks:õli ja võid
Klopi kausis muna lahti, siis vispelda juurde hapupiim/keefir (u 4 dl). Lisa jahu, sool ja sooda ning vispelda tainas kiiresti ühtlaseks - kui see liiga paks tundub, lisa veel veidi hapupiima.
Kuumuta (pannkoogi)pann mõõdukal kuumusel. Prae pannkoogid mõlemalt poolt võis kuldseks.
Serveeri marjade ja meega.
Nami-Nami peatoimetaja Pille Petersoo retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.
kõige paremad koogid üldse ;P
küpsetuspulbrit jagasin küll oma taignasse originaalretseptist lahkemalt. Pankoogid said täpselt sellised nagu maa-vanaema oleks küpsetanud. Seest pehmed-lausa kreemjad ja pealt mõnusalt krõbedad. Küpsetasin lusikamõõdustikus : ) Need pisikesed nööbid tekitasid kuskil ajusopis küll tunde, et sinna peale mekiks hea üks korralik lusikatäis kalamarja... kahjuks seda mul kapis lihtsalt ei vedele ja asenduseks läks mesi käiku.
Tegin hapupiima asemel keefiriga ja soodat panin 0,5 tl. Suhkru asendasin tainas vedelaks sulatatud meega (1 tl), soola tiba rohkem. ja võib öelda, et minu esimesed pannkoogid, mis tulid välja! Tõeliselt maitsvad!
Panin ühe lusikatäie suhkrut rohkem, aga koogid olid head
Väga maitsvad kookid. aga suhkurt lisasin rohkem kui 2 tl, nii tulid magusamad :) nisujahu asemel kasutasin ka herne- ja maisijahu, töötas küll !
väga head pannkoogid :)
Pealt küpsevad ära küll, aga seest jäävad ju toored? Tegin täpselt retsepti järgi. Või peavadki seest olema sellised läbiküpsemata? Proovisin nii kõrgel kuumusel kui madalamal, aeglasemalt küpsetada.
Mul sama. Kasutasin küll spetsiaalset pannkoogi panni, aga seest jäi väga pehme ja toores. :(
Kas kaane panid peale? Proovi kaanega keskmisel tulel.
Ikka kenasti küpsevad läbi! Sul on siiski ilmselt pann liiga kuum olnud või on tegemist äkki sellise õhukese veidi odavamat sorti panniga? Paksupõhjaline pann, mis soojust hästi ja ühtlaselt jagab, on köögis alati suureks abiks.
Mina lisan, peale seda kui pool tainast kookideks praetud, ülejäänule kardemoni, tsipake suhkrut ja rasvainena kasutan siis kookosrasva - väga mõnus variatsioon;)
Minu pere lemmik, imehead!
Tegin kahekordse koguse. Nisujahu 1,5 dl ja ülejäänud rukkijahu. Praadisin võiga ja sõime maasikamoosiga. Ülihead!
küpsetasin täpselt retsepti järgi ja on tohutult head. Ei lisanud ka suhkrut rohkem. Mika peab kook olema väga magus, kui seda ikkagi süüakse kas moosi, mee, siirupi või muu magusa täidisega :)
Mina lisan veel õunatükikesi, saab super hea :)
Mina kasutasin keefiri ja täisteranisujahu ja panin 2 muna ning suurepärased tulid! </br> Meie pere sööb neid nii soolase kui magusa lisandiga :) Täna oli sulatatud juustu ja kanasingiga ning pähklikreemiga. </br>
Minu vanaema tegi ka täpselt nii neid pannkooke ja olen ka ise teinud maal - super mõnusad!:) Aga täna lugedes mõtlesin hämmeldusega, et miks taevapärast ma pole küll neid suurepäraseid pannkooke Põhja- Eestis teinud... Homme hommikul parandan selle vea kohe.
väga head pannkoogid tulid! Kindlasti soovitan!
kas võib ka kasutada hapuks läinud keefirit?
Anu, kui on hapuks läinud ja mitte tilgastanud, siis küll!
Vaidlen vastu, kui taigen enne valmis teha (hommikul), küpsetada lõuna ajal, kerkivad koogid väga hästi kohevaks
Tegin taina valmis eelmisel õhtul, aga sooda segasin hulka hommikul - toimis hästi ja koogid tuli mõnusad. Aitäh retsepti eest!!
Selliseid kooke on saanud palju teha koduse hapupiimaga. Väga head.
Kuna mees on komandeeringus, langes pannkookide küpsetamine minu õlgadele. Mul on Jahu-Jaani nisupüül kodus, keefirit (Tere roheline pakk) kulus 5 dl. Väga head pannkoogid olid!
Meie pere lemmikud!
Maitsvad!
Pannkoogid hapupiimaga
Just nagu vanaema neid tegi - pehmed ja kohevad soodaga kergitatud hapupiimapannkoogid. Sobib nii keefir, hapupiim kui ka hapendatud täispiim.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.