300 g ehk 5 dl nisujahu
2 tl MEIRA küpsetuspulbrit
1 tl MEIRA söögisoodat
1 tl MEIRA vanillisuhkrut
0.5 tl soola
3 sl suhkrut
2 suurt muna (klopi kergelt lahti)
7.5 dl hapendatud petti või keefirit või hapupiima
4 sl sulatatud võid
2.5 dl värskeid või külmutatud mustikaid
vahtrasiirupit
Sega ühes kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur, sool ja suhkur omavahel. Lisa munad, pett ja sulavõi ning sega vispliga ühtlaseks. NB! Tainas ei pea olema täiesti ühtlaselt sile, väikesed tainaklombid on täitsa lubatud.
Kuumuta (pannkoogi)pann mõõdukal kuumuse. Pintselda pann kergelt sulavõiga ning tõsta väiksema kulbi (u 1 dl) abil pannile pannkoogitainast. Puista igale pannkoogile mõned mustikad. Kui pannkoogi pinnale ilmuvad väikesed mullikesed, on aeg pannkoogid spaatli abil ringi keerata ja ka teiselt poolt kuldpruuniks küpsetada.
Serveeri soojalt, peale nirista vahtrasiirupit.
Minu ema eraldas munavalge, vahustas selle ja lisas ülejäänud taignale enne küpsetamist. Saavad veel õhulisemad ja eriti mõnusad,
Need olid niiii nämmad,aitähh
täitsa head. :-)
Väga head pannkoogid....
Väga hea retsept ja superpannkoogid tulid! Enam muid ei teegi!!
Kas oskab keegi öelda,seda kas mustikakeefirist on võimalik teha pannkooke ja kui sul kodus pole muna
Nii ilusad_tahaks kohe proovida
Mulle väga maitses sõbrad sõid kõik ära!
Pannkoogid mustikatega, Ameerika moodi
Mustikaid võib lisada ka tavalisele pannkoogitainale, aga pehmetes ja kohevates petipannkookides on nad eriti mõnusad! Ameerikalike pannkookide valmistamiseks läheb vaja nii küpsetuspulbrit kui ka soodat. Soovi korral lisa tainale ka veidi vanillisuhkrut või -ekstrakti, osa jahust võid asendada täisterajahuga.