Maitsev ja siidine jogurt!

Jogurt on maitsev ja mahe toiduaine, millest erinevate komponentide lisamisega saab valmistada nii soolaseid kui ka magusaid roogi. Jogurt on parajalt kerge söök, olles samal ajal toitev ja mõnusat maitseelamust pakkuv. Eriti kui kasutada paksemat jogurtit, mis oma siidisusega maitsemeeli paitab.

Nami-Nami annab soovitusi jogurtist maitsvate roogade valmistamiseks:

Söö hommikuks:

Lihtsuses peitub võlu! Maitsesta jogurt mee ning kreeka pähklitega ning naudi! Suurepärane on jogurt ka mustikate ning näpuotsatäie jahvatatud kaneeliga. Või mustade sõstardega ning müsliga serveeritult. 

Veidi põnevam hommikusöök valmib jogurti, kohvi ning banaaniga – proovi järgi! Maitsev on ka kaerahelbe-toorpuder.

Joo vahepalaks!

Smuuti on maitsev ja toitev – ideaalne vahepala! Proovi jogurtismuutit vaarikate ning šokolaadiga, maitsva hurmaaga või tervislike kliidega.

Maitsev jogurtijook on ka lassi – proovi päikesekollast mangolassit või juulikuusse sobivat maasikalassit.

Valmista kaste!

Jogurtist kaste on ideaalne nii salatitesse kui ka eraldi lisandina. Igaüks leiab endale meelepärase!

Klassika on kindlasti tzatziki, mis peale jogurti veel kurki ning küüslauku vajab. Samalaadselt maitsva lisandi saad, kui asendad kurgi lehtpeediga. Põnev on safraniga maitsestatud jogurtikaste, siin retseptis serveeritud röstitud pommudel. See mädarõikakastmega serveeritud ahvenafilee on väga maitsev õhtusöök!

Jogurtist saad valmistada ka maitsvaid roogasid – proovi rõõmsalt roosat peedi-borani’t, mis ühekorraga kerge ja toitev köögiviljaroog.

Õhtusöögiks sobib hästi ka makra-lillkapsasalat, mille kaste jogurtit sisaldab. Samamoodi mõnus on mimoosisalat.

Tee magustoitu!

Kaerahelvestest krõbedad korvikesed täidetuna paksu jogurti ning hooajaliste marjadega on kaunis ning maitsev magusroog. Jogurtist saab teha ka mõnusat tarretist, mis oma mahedusega paljude marjade/moosidega kokku sobib. Ka sidrun on jogurtiga hea kooslus – proovi näiteks seda mõnusat kreemi!

Kui soovid midagi uhkemat, tee torti! Nami-Namis kiidetakse nii mangoga kui maasikatega jogurtitorti.

Küpseta!

Jogurt sobib mõnusalt ka küpsetistesse, andes neile maitset ning pikendades värskena säilimise aega. Hästi maitsev küpsetis on tomati-oliivileib, mis sobib ideaalselt ka piknikukorvi. Kõikvõimalike kastmete kõrval söömiseks(aga miks mitte ka võileiva tegemiseks) sobivad hästi naan-leivad, retsept muidugi Nami-Namis. Kõrvitsaseemnekuklid, mida ampsata supi kõrvale või kasutada burgerite valmistamiseks, sisaldavad samuti jogurtit.

Kahtlemata saab jogurtiga ka maitsvaid kooke/pirukaid küpsetada – proovi uhket kuningannakooki!

Tee jogurtist juust!

Paksust jogurtist saab lihtsalt moel valmistada maitsva juustu! Labneh on Araabiamaades laialt levinud hommikusöögiroog, proovi järgi! 

 

Hea lugeja! Mida Sina jogurtist teha armastad? 

 

Artiklit toetab Saaremaa Delifood OÜ:

Martiina Anni
Martiina Anni
postitatud 31.07.2016 17:54 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


mP
postitatud 14.07.2016 19:13

Kama! :)

Jaana
postitatud 22.07.2016 10:29

Kasulik lugu!