Röstitud pommud safranijogurtiga

Värvikirev ja ilus eelroog baklažaanist e. pommust, mugandatud Ottolenghi raamatust. Serveeri suurel vaagnal.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat pommut e. baklažaani

oliiviõli

2 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

peotäis granaatõunaseemneid

peotäis värsket basiilikut

meresoola ja musta pipart

Safranijogurt:

näputäis safranit

3 sl kuuma vett

200 g nõrutatud maitsestamata jogurtit

1 purustatud küüslauguküüs

3 sl sidrunimahla

3 sl oliiviõli

meresoola

Valmistamine

Safranijogurti jaoks pane safraniniidid kuuma vette ligunema 5-10 minutiks.

Sega kausis jogurt, küüslauk, sidrunimahl, oliiviõli ja veidi meresoola. Lisa safranileotis ning klopi ühtlaseks kuldseks kastmeks. Maitsesta vajadusel veel soolaga, siis pane serveerimiseni külmkappi.

(NB! Kaste säilib külmkapis kuni 3 päeva).

Lõika pommud u 1 cm paksusteks viiludeks.

Kuumuta grillpann hästi tuliseks. Pintselda pommuviilud mõlemalt poolt õliga, puista üle soola ja pipraga. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt triibuliseks ja pehmeks (õli pole vaja juurde lisada, vaja on vaid kannatust!).

Alternatiiv: küpseta pommuviile 220-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni need on kuldpruunid ja pehmed.

NB! Pommuviilud võib kuni 3 päeva varem valmis röstida; säilita külmkapis, ent lase enne serveerimist toatemperatuurini soojeneda).

Serveerimiseks laota pommuviilud vaagnale, servad kergelt kohakuti. Nirista peale safranijogurtit, puista üle röstitud piiniaseemned, granaatõunaseemned ning katkirebitud basiilikulehed.

LISA KOMMENTAAR

Anne's Food
postitatud 08.07.2010 17:48

Mu hea tuttav, Rootsi toidublogija Anne, soovitab siinse retsepti järgi tehtud safranijogurtit erinevate grillroogade lisandina (chorizo, kanavarraste, veiseliha, grillitud kala jm kõrvale).