2 suuremat pommut e. baklažaani
2 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid
peotäis granaatõunaseemneid
peotäis värsket basiilikut
meresoola ja musta pipart
Safranijogurt:näputäis safranit
3 sl kuuma vett
200 g nõrutatud maitsestamata jogurtit
1 purustatud küüslauguküüs
3 sl sidrunimahla
3 sl oliiviõli
Safranijogurti jaoks pane safraniniidid kuuma vette ligunema 5-10 minutiks.
Sega kausis jogurt, küüslauk, sidrunimahl, oliiviõli ja veidi meresoola. Lisa safranileotis ning klopi ühtlaseks kuldseks kastmeks. Maitsesta vajadusel veel soolaga, siis pane serveerimiseni külmkappi.
(NB! Kaste säilib külmkapis kuni 3 päeva).
Lõika pommud u 1 cm paksusteks viiludeks.
Kuumuta grillpann hästi tuliseks. Pintselda pommuviilud mõlemalt poolt õliga, puista üle soola ja pipraga. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt triibuliseks ja pehmeks (õli pole vaja juurde lisada, vaja on vaid kannatust!).
Alternatiiv: küpseta pommuviile 220-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni need on kuldpruunid ja pehmed.
NB! Pommuviilud võib kuni 3 päeva varem valmis röstida; säilita külmkapis, ent lase enne serveerimist toatemperatuurini soojeneda).
Serveerimiseks laota pommuviilud vaagnale, servad kergelt kohakuti. Nirista peale safranijogurtit, puista üle röstitud piiniaseemned, granaatõunaseemned ning katkirebitud basiilikulehed.
Mu hea tuttav, Rootsi toidublogija Anne, soovitab siinse retsepti järgi tehtud safranijogurtit erinevate grillroogade lisandina (chorizo, kanavarraste, veiseliha, grillitud kala jm kõrvale).
Röstitud pommud safranijogurtiga
Värvikirev ja ilus eelroog baklažaanist e. pommust, mugandatud Ottolenghi raamatust. Serveeri suurel vaagnal.