2.5 dl peenelt hakitud lehtpeeti (ainult lehti!)
0.25 tl soola
2.5 dl paksu (=nõrutatud) jogurtit
1 sl külmpressitud oliiviõli
1 sl sidrunimahla
Serveerimiseks:3 suuremat pita leiba
Kuumuta potis vesi keemiseni. Eemalda lehtpeetidelt varrerootsud, lõika lehed peeneks. Lisa lehtpeedilehed keevasse vette ning keeda 3-5 minutit, kuni lehtpeet on pehme.
Samal ajal pane valmis kauss jääkülma veega. Kui lehtpeet on valmis, siis nõruta ruttu külma vee all ja siis pane jäisesse vette, et peatada edasine pehmenemine. Nõruta hoolega ja pane kõrvale.
Hõõru küüslauk ja sool uhmris pastaks.
Sega keskmise suurusega kausis omavahel jogurt, nõrutatud lehtpeet, küüslaugupasta, oliiviõli, sidrunimahl ja cayenne'i pipar.
Lõika pitaleib kolmnurkadeks ning laota ahjuplaadile. Nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta grillahjus kuldseks.
Serveeri tzatzikit koos krõbedate pitakolmnurkadega.
Inspiratsioon Martha Stewartilt, pildi tegi ILSU.
Maitsev sai:) Lehtpeeti panin natuke rohkem, see läheb kuumas vees päris palju kokku. Sobis grillitud liha ja pita leivaga suurepäraselt.
Lehtpeeditzatziki
Kreeka stiilis dipikaste, kus värske kurk on asendatud hakitud lehtpeedi e. mangoldiga. Maitseb hästi röstitud pitasaiaga.