Lehtpeeditzatziki

Kreeka stiilis dipikaste, kus värske kurk on asendatud hakitud lehtpeedi e. mangoldiga. Maitseb hästi röstitud pitasaiaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl peenelt hakitud lehtpeeti (ainult lehti!)

1 küüslauguküüs

0.25 tl soola

2.5 dl paksu (=nõrutatud) jogurtit

1 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl sidrunimahla

Cayenne'i pipart

Serveerimiseks:

3 suuremat pita leiba

oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni. Eemalda lehtpeetidelt varrerootsud, lõika lehed peeneks. Lisa lehtpeedilehed keevasse vette ning keeda 3-5 minutit, kuni lehtpeet on pehme.

Samal ajal pane valmis kauss jääkülma veega. Kui lehtpeet on valmis, siis nõruta ruttu külma vee all ja siis pane jäisesse vette, et peatada edasine pehmenemine. Nõruta hoolega ja pane kõrvale.

Hõõru küüslauk ja sool uhmris pastaks. 

Sega keskmise suurusega kausis omavahel jogurt, nõrutatud lehtpeet, küüslaugupasta, oliiviõli, sidrunimahl ja cayenne'i pipar. 

Lõika pitaleib kolmnurkadeks ning laota ahjuplaadile. Nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta grillahjus kuldseks.

Serveeri tzatzikit koos krõbedate pitakolmnurkadega.

Inspiratsioon Martha Stewartilt, pildi tegi ILSU.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta dippimiseks köögivilju või gluteenivabu krõpse.
  • LCHF-versiooni jaoks kasuta lehtpeedi-tzatzikit näiteks kala või liha lisandina. 
LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.08.2015 17:45

Maitsev sai:) Lehtpeeti panin natuke rohkem, see läheb kuumas vees päris palju kokku. Sobis grillitud liha ja pita leivaga suurepäraselt.