Labneh e. jogurtijuust

Labneh on jogurtijuust, mida võib tihti kohata Araabiamaades hommikusöögilaual. Juustu valmistamine on imelihtne! Täisrasvane jogurt pannakse sõelale või marlile nõrguma mõneks tunniks või päevaks. Mida kauem jogurt nõrgub, seda paksem on jogurtijuust. 

Retsept ilmus ka minu kokaraamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (2013) Liibanoni peatükis. Juta Kübarsepa tehtud fotol on labneh paremal ülanurgas. 

Kogus
u 300 g
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g maitsestamata jogurtit

0.5 tl soola

Valmistamine

Klopi jogurt ja sool kausis segamini. Vooderda paraja suurusega sõel niiske marlilapiga, tõsta jogurtisegu sõelale nõrguma. 

Serveerimiseks tõsta jogurtijuust madalasse kaussi, nirista peale oliiviõli ja kaunista näiteks paprika, hakitud küüslaugu, tüümiani vms. Soovi korral vormi väikesteks pallikesteks ja veereta paprikapulbris, ürtides või hakitud pähklites. 

LISA KOMMENTAAR