5 dl Pajumäe mahekeefirit või maitsestamata jogurtit
10 g želatiinipulbrit või 5 želatiinilehte
2 sl vett
75 g suhkrut
veidi vanillisuhkrut
Serveerimiseks:värskeid marju - nt
Vala želatiinipulber koos veega kuumakindlasse kaussi ja kuumuta veevannil, kuni želatiin on sulanud. Kui kasutad želatiinilehti, siis leota neid esmalt külmas vees, siis sulata kuumas veetilgas.
Maitsesta keefir suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa pidevalt segades želatiin. Vala segu 4-6 vormi sisse ja hoia tarretumiseni külmkapis.
Serveerimiseks kummuta tarretised alusele või serveeri vormist. Kaunista tervete marjadega või hõõru marjad suhkruga läbi ja pane lusikatäis igale vormile.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Väga hea suvine magustoit! Eriti maasikatest tehtud toormoosiga.
Lihtne argine magustoit.
väga maitsev:)meie pere lemmik magustoit suvel.
Väga mõnus magustoit! Tarretis jäi mõnusalt pehme, aga piisavalt tardunu, et vormist välja tulla. Serveerisin värske vaarikapüreega.
Pool liitrit magustoitu, eriti keefiri tarretist... hmmm... söögi peale lõdva randmega + päts saia ja purk moosi
Ei saa aru mitmele inimesele on kogus mõeldud? Juba tarretis ise kaalub 585 grammi (keefiri koguseks on 5 dl mis võrdub 500g plus suhkur ja zelatiin ja kui marjad või toormoos veel juurde lisada, siis võib see üks inimene ennast ju lõhki süüa) Üks inimene ei joo ilmaski korraga 500g keefiri ära ega söö 500g magustoitu. Ja teha süüa selleks, et ülejääk seisma jätta .. no ma ei tea.. selle asemel võiks ju olla siis kogus olla märgitud kahele näiteks või siis endale selgeks teha mitu grammi on 1 detsiliiter. Nii ärritab mingisuguseid valeinfoga retsepte siit alati saada, mina enam siia ei tule retsepti otsima. TOIDUTARE poole etem :D
Hea Eli, tõesti oli ununenud väljatulek lisada, viga parandatud. Üldiselt oskavad Nami-Nami lugejad aga ise arvestada mitmele inimesele ca 600 g magustoidust piisab ;)
Mul on küsimus želatiini kasutamise kohta. Tegin seda tarretist viimaste päevade jooksul kaks korda ja mõlemal korral suutsin ära rikkuda, želatiin jäi keefiri sees tükiline, väikeste ribadena. Mõlemal korral kasutasin Pajumäe mahekeefiri ja Meira lehtželatiini. Esimesel korral arvasin, et segasin liiga kuuma želatiini külma keefiri sisse. Tulin lugesin kõik Nami želatiini kasutamise juhised üle ja teisel korral lasin keefiril toatemperatuuril seista ja jahutasin želatiini samuti toasoojaks enne kui keefirile juurde segasin. Tuli ikka tükiline. Mis võib valesti minna? Ma ei taha kolmandal korral ka valesti teha :) Mõlemal korral segasin hoogsalt ja lisasin želatiini ettevaatlikult ja aeglaselt valades. Kas võib olla, et lasin teisel korral želatiinil liiga kaua oodata, ehk jahutasin liiga palju? Kuigi lisades oli želatiin veel käesoe ja täitsa vedel. Segasin lusikaga, mitte vispliga, äkki peaks vispli või isegi mikseriga proovima?
Tegin vispliga ja miksriga. Tuli ka sama jama. Ei tea. Kurb küll.
Tegin küll Farmi keefiriga ja Meira želatiinilehtedega ja topeltportsu, kuid kui olin tilga veega želatiinilehed ära lahustanud, siis hakkasin keefiri spl haaval želatiinile juurde segama ja hiljem kallasin želatiini-keefiri keefirile juurde. Kõik segunes kenasti ja želatiiniklimpe/ ribasid ei tekkinud.
Keefiritarretis värskete marjadega
Eriti hästi sobivad keefiritarretisega nt vaarikad või punased sõstrad. Sama magustoitu võid teha ka peti või maitsestamata jogurtiga.