Sega vesi, jogurt, sool ja mesi omavahel, lahusta segus pärm. Lisa vähehaaval juurde jahu, tainast kätega sõtkudes (tainas peaks veidi venima). Viimasena lisa hakitud kõrvitsaseemned. Lase tainal 40 minutit kerkida.
Sõtku kerkinud tainas jahusel laual läbi ja vormi 16 kukliks. Tõsta kuklid ahjuplaadile ja lase 15 minutit kerkida. Määri kuklid munaga ning kaunista tervete kõrvitsaseemnetega. Küpseta 200-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit. Lase restil jahtuda.
NB! Kui soovi kukleid sügavkülma panna, siis ära kaunistamiseks kõrvitsaseemneid raiska - need kukuvad külmas kuklitelt ära!
Taani retsept (Madkanalen: Græskarboller). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kõrvitsaseemnekuklid
Kõrvitsaseemnekukleid on lihtne küpsetada ning need on odavad.