4 tk suurt muna
2 dl maitsestamata jogurtit
250 g nisujahu (4.5 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl suhkrut
0.5 tl soola
1 sl kuivatatud basiilikut
0.75 tl purustatud musta pipart
100 g riivitud Emmentali või Gouda juustu
100 g päikesekuivatatud tomateid õlis (ära kurna!)
100 g kividest puhastatud oliive (võivad olla täidisega)
soovi korral 2 sl piinia- või seedermänniseemneid
See leib on nagu hiigelmuhvin, nämm! Taigna kokkusegamine oli vaevatu - ainult killuke juustu riivida ja päikesekuivatatud tomateid lõigata. Kui on äkilisem ahi, siis võib alla 1 tunni küpsetada. Keerasin lõpus kuuma vähemaks(150le), paras sai.
100 g päikesekuivatatud tomateid on ikka hiigelkogus, aga koos õliga kaaludes ei ole ka selge, kui palju peaks olema õli ja kui palju tomateid. Mul sai tomatite kaaluks u 30 g ja lisasin mõned supilusikad õli ja igaks juhuks ka ühe väiksema värske tükeldatud tomati. Peale raputasin kreeka pähkleid. Maitsev keeks!
Tomati-oliivileib
Mahlane ja maitsev "leib" juustu, päikesekuivatatud tomatite, basiiliku ning oliividega.