2. detsember - traditsiooniline Eesti jõulumenüü on üsna liharohke. Kindlasti võiks detsembris rohkem köögiviljaroogi süüa ning meil on selleks puhuks ideaalne soovitus - jõuluhõnguline röstporgandi-hummus! Veganlik pealekauba :)
3. detsember - jagame toredat ideed "Rudolfi nina" jõululaatade jaoks:
5. detsember - jõulukuul korraldatakse palju glögipidusid ja hõõgveiniõhtuid. Tee ise maitsev glögikontsentraat, mis sobib hästi ka külakostiks:
6. detsember - soovitame nädalavahetusel või jõululauale küpsetada tõsiselt jõuluhõngulise kringli, kus täidiseks on pohlamoos, verivorstid ja mahedamaitseline sinep:
7. detsember - kausitordid on põnevad trifle-desserdid, mis sobivad hästi ka jõululauda ehtima. Selles jõulu-kausitordis kohtuvad pehme piparkook, kohupiimakreem ja hapukas moos:
12. detsember - toortoitujad ei pea jõulupiparkookidest ilma jääma - meil on imelised toor-piparkoogid:
13. detsember - too jõuluooteaega veidi vahemerelist särtsu selle toreda antipasti-suupistepärja näol:
14. detsember - põnev ja mujal maailmas väga tuntud jäätisedessert Baked Alaska:
15. detsembril - jõuluhõngu lisab detsembrikuu röstsaiadele ja pannkookidele see aprikoosi-mandariinimoos:
16. detsember - Rootsis serveeritakse jõululaual sinepiglasuuriga seasinki. Kui laua taga on taimetoitlasi, siis neile võib traditsioonilise jõuluprae asemel pakkuda põnevat sinepiglasuuriga juurselleripraadi:
17. detsember - kas Sa lumiseid jõhvikaid oled kunagi ise teinud? See on imelihtne:
18. detsember - eestlaste jõululaual võidutseb siga, aga üha rohkem inimesi eelistab hoopis pardipraadi. Meie soovitame proovida peent prantsusepärast apelsiniparti:
19. detsember - särtsakas apelsini-jõhvikasalat sobib hästi nii moodsamale kui ka traditsioonilisemale jõululauale:
20. detsember - kena jõuluvärvides pestopärg jõululauale sisaldab nii punast pestot kui ka rohelist pestot
21. detsember - võtsime inspiratsiooni populaarsest numbritordist ja tegime jõululauale sellise toreda piparkoogitordi:
22. detsember - tavapärase seaprae asemel võib jõululaual pakkuda ka kalkunirulli:
23. detsember - soovitame "pohlasuudlust" ehk toonikuga alkoholivaba kokteili, mis maitseb nii suurtele kui ka väikestele:
Nami-Nami tänavuse jõulukalendri koostasid Nami-Nami toimetajad Martiina Anni ja Kaare Sova.
Hea lugeja - anna teada ja jaga pilti, kui proovid midagi tänavusest jõulukalendrist. Loosime kõikide proovijate-kommenteerijate vahel välja hulgaliselt häid kokaraamatuid!