Jõuluhõnguline panna cotta

Jõuluhõngulisele Itaalia kooretarretisele annavad maitset kaneel ja kardemon. Ent loomulikult võib seda süüa ka muul aastaajal :)

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 dl 35% rõõska koort

3 dl piima

1.25 dl suhkrut

1 kaneelikoor

2 tl kardemoni seemneid

5 lehte želatiini

Kaunistuseks:

hakitud pistaatsiapähkleid

purustatud piparkooke

Valmistamine

Sega väikeses potis rõõsk koor, piim ja suhkur. Lisa kaneelikoor ning kergelt purustatud kardemon. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ning lase 30 minutit seista.

Leota želatiinilehti külmas vees umbes 10 minutit.

Kurna kooresegu (kardemon viska ära, kaneelikoort võid uuesti kasutada).

Suru leotatud želatiinilehed kuivaks ning lahusta seejärel soojas kooresegus. Kalla segu portsjonvormidesse.

Lase jahedas vähemalt neli tundi kuni järgmise päevani tarretuda.

Enne serveerimist kaunista hakitud pistaatsiapähklite ning piparkoogipuruga, samuti võid peale puistada veidi kaneeli.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta kaunistamiseks munavabu piparkooke. 
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivabu piparkooke. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajalehest Aamulehti (17.12.2008, Kaneli-pannacotta). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.12.2010 11:44

Mõnus!

Kaare
postitatud 24.11.2019 13:44

Meeldis väga!

Tiina
postitatud 10.12.2019 10:16

Huvitav, kas seda saaks ka suhkruasendajaga teha?

Pille
postitatud 11.12.2019 07:56

Tiina, ilmselt saaks, aga Nami-Nami ei vastuta kõrvalmaitse või doseerimise eest :)