Canard à l'Orange

Canard à l'Orange on klassikaline roog Prantsuse köögist - ahjus küpsetatud part apelsinikastmega.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 berberi e. muskuspart (à 2 kg)

soola ja musta pipart

50 g magedat võid

1 sl oliiviõli

100 ml apelsinilikööri (nt Cointreau)

50 g suhkrut

75 ml õunaäädikat

5 apelsini

suur kimp siledalehist peterselli

Valmistamine

Maitsesta part soola ja pipraga. Kuumuta pool võist ja kogu õli pliidi peal parajalt suurel ahjupannil. Kui või ja õli kergelt suitsema hakkavad, tõsta part pannile ja pruunista ümberringi. Seejärel tõsta ahjupanniga ahju ning küpseta 220-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

Tõsta küpsenud part lõikelauale. Kalla pannile kogunenud liigne vedel rasv kaussi ja kasuta mõnes teises retseptis.

Pane rasvane ahjupann uuesti pliidile ning lisa pool apelsiniliköörist. Süüta ettevaatlikult põlema ja lase leekidel kustuda. Lisa suhkur ja õunaäädikas ning redutseeri, st keeda kokku, kuni pannile on jäänud paks siirup.

Koori 1,5 apelsini ja pane koor kõrvale. Jaota 1 apelsin sektoriteks ja pane kõrvale. Pressi 4 tervest apelsinist mahl välja ja kalla läbi sõela ahjupannile.

Keeda ahjupannil olevat kastet. Lisa apelsinikoored, apelsinisektorid ja ülejäänud apelsiniliköör. 

Lõika ülejäänud või väikesteks tükkideks ning sega vispliga vähehaaval kastme hulka. 

Tõsta part uuesti pannile ja keera neid kastmes ringi. Tõsta soojendatud vaagnale ja kaunista siledalehelise peterselliga. Juurde paku nt kartuliputru.

Retsept on mugandatud briti ajakirjast BBC Good Food (November 2003, John Burton, French Leave (Channel 4))

Loe veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 20.12.2019 09:35

Klassikaline kooslus, maitseb suurepäraselt!