1 kg kartulit (nt Laura või Marabel)
2 dl sooja piima
50 g võid
soola ja musta pipart
Koori ja tükelda kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Vala vesi ära ja lase kartulitel potis veidi auruda. Tambi kartulid pudrunuia abil katki, lisades samal ajal vähehaaval kuuma piima ja tükeldatud või. Klopi puder puulusikaga kohevaks. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Pildi tegi Kaare Sova.
Nii hea! Sõime viineritega. Ise võtsin veel veidike ketšupit juurde. Täielik nostalgialaks. :D
Lihtne ja jumalik. Tegin kartulist Maret. Pattu tegin ka - võid panin mõnuga rohkem :) ja noa otsaga segasin piima sisse muskaati ;)
Väga maitsev! Põhiline, et ikka pudrukartulist putru teeks :)
Kaare - ja millised on head pudrukartulisordid? ;)
Gala kindlasti❤️????
Põhimõtteliselt mõnus kartulipudru põhiretsept, kui piima asemel kasutada kartulikeeduvett (lihtsalt mitte kõike ära kurnata) - on lihtsam teha ja maitseb ka mõnusam. Ja võid või võid ja külmpressi oliiviõli koos võib vabalt ka rohkem panna :)
Pange tegemise ajal juustu sisse nämma!
tegin seastroogavnovi koos kartulipudruga. hea lihtne retsept pudru tegemiseks. aitäh
Laste lemmik iga kell!
Meil kutsuti seda , tuhliudi'ks.
Lahe
Proovin homme teha loodan et untsu ei aja :]
Norm puder. Läks alla küll.
Kartulipuder
Universaalne lisand kõiksuguste roogade juurde.