Puhasta jõhvikad, vajadusel loputa ja kuivata kahe köögipaberi vahel täiesti kuivaks.
Klopi munavalge kahvliga kergelt vahule. Kalla jõhvikad ja munavalge madalale alusele ning veereta jõhvikaid munavalgesegus, nii et need oleksid munavalgega koos.
Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tuhksuhkrut, seejärel lisa jõhvikad. Sõelu peale veel tuhksuhkrut, marju suhkrusegus kergelt raputades. Lase kuivada, siis sõelu peale veel tuhksuhkrut jne. Lase täielikult kuivada.
Siis lao paberiga eraldatud kihtidena karpi ja hoia kuivas kohas.
Vanaemal oli alati üks karbike magamistoas. Ta Saksa juurtega ning rääkis, et Saksa prouadel kombeks enne magama minekut tükike magusat põske pista, et tuleks magusad unenäöd :)
Lumised jõhvikad
Tuhksuhkrusse mässitud jõhvikad sobivad niisama maiustamiseks kui ka kõiksugu (jõuluste) kookide-tortide kaunistamiseks.