Kalkunirull fenkoli-õunatäidisega

Kalkunirull on pühadelaual rasvavaesem alternatiiv traditsioonilisele seapraele.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kalkuni rinnafilee

150-200 g toorsuitsupeekonit

Täidis:

1 apteegitill e. fenkol

1 suur hapu õun

1 sibul

100 g kuivatatud jõhvikaid

väike punt värsket peterselli

1 sl värsket tüümiani

oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista esmalt täidis: Koori sibul ja õun, eemalda õuna südamik. Haki apteegitill, sibul ning õun pisikesteks kuubikuteks.

Aseta pann keskmisele kuumusele, lisa sorts oliiviõli ning prae selles sibul klaasjaks. Siis lisa apteegitill ja õun, prae veel mõned minutid. Sega hulka kuivatatud jõhvikad, hakitud petersell ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.

Valmista rull: Kata laud toidukile või küpsetuspaberiga. Aseta lauale kalkunifilee, lõika "liblikaks" (ühe külje pealt sisselõige, et rinnafileest saaks õhem, aga lai tükk). Aseta peale toidukile ja tambi fileed lihahaamriga, kuniks saad ühtlase u 1 cm paksuse plaadi. Eemalda toidukile.

Kata filee täidiseseguga ning keera filee rulli. Seo filee nööriga kolmest-neljas kohast kinni. Kata fileerull pealt peekoniviilidega, aseta rull ahjuvormi ning küpseta 180*C juures umbes 40 minutit, kuniks rulli sisetemperatuur on jõudnud 74 kraadini.

Lase liharullil enne lahti lõikamist vähemalt 10 minutit puhata.

Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.12.2019 07:30

Näeb ilus välja ja maitseb hästi!