150-200 g toorsuitsupeekonit
Täidis:1 suur hapu õun
1 sibul
100 g kuivatatud jõhvikaid
väike punt värsket peterselli
1 sl värsket tüümiani
soola ja musta pipart
Valmista esmalt täidis: Koori sibul ja õun, eemalda õuna südamik. Haki apteegitill, sibul ning õun pisikesteks kuubikuteks.
Aseta pann keskmisele kuumusele, lisa sorts oliiviõli ning prae selles sibul klaasjaks. Siis lisa apteegitill ja õun, prae veel mõned minutid. Sega hulka kuivatatud jõhvikad, hakitud petersell ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga. Lase jahtuda.
Valmista rull: Kata laud toidukile või küpsetuspaberiga. Aseta lauale kalkunifilee, lõika "liblikaks" (ühe külje pealt sisselõige, et rinnafileest saaks õhem, aga lai tükk). Aseta peale toidukile ja tambi fileed lihahaamriga, kuniks saad ühtlase u 1 cm paksuse plaadi. Eemalda toidukile.
Kata filee täidiseseguga ning keera filee rulli. Seo filee nööriga kolmest-neljas kohast kinni. Kata fileerull pealt peekoniviilidega, aseta rull ahjuvormi ning küpseta 180*C juures umbes 40 minutit, kuniks rulli sisetemperatuur on jõudnud 74 kraadini.
Lase liharullil enne lahti lõikamist vähemalt 10 minutit puhata.
Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kalkunirull fenkoli-õunatäidisega
Kalkunirull on pühadelaual rasvavaesem alternatiiv traditsioonilisele seapraele.