Juurselleripraad sinepiglasuuriga (vegan)

Põnev veganroog jõululauale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 šalottsibulat

1 dl kuiva valget veini

6 tüümianioksa

1 dl oliiviõli

1 kg kaaluv terve juurseller

soola ja musta pipart

Sinepiglasuur:

2 sl sinepit

0,5 potti värsket peterselli

0,75 dl riivsaia

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Koori ja haki sibul. Hauta veini ja tüümianiokstega, kuni pool veinist on kokku keenud ehk redutseerunud. Sega juurde oliiviõli.

Koori juurseller, lõika peale ruudumuster. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit. Siis kalla peale sibula-õlisegu ja küpseta veel 45 minutit. Kasta küpsetamise ajal sibula-õliseguga paar korda. 

Juurseller on valmis siis, kui terava noaga torgates nuga lupsti läbi läheb!

Glasuuri jaoks sega hakitud petersell ja riivsai. Pintselda küpsetatud juurseller sinepiga, siis puista peale peterselli-riivsaiasegu. 

Tõsta ahju kuumus 225°C. ja küpseta glasuuritud juursellerit kuumas ahjus umbes 10 minutit, kuni sinepikate on kenasti kuldne.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 20.12.2019 09:34

Põnev ja üllatavalt maitsev :)