Jõulutšatni

Serveeri kuivatatud puuviljadest tehtud tšatnit jõululaual liharoogade lisandina.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuivatatud viigimarju

250 g datleid

250 g kuivatatud aprikoose

Maitseleem:

5 dl vett

kaneelikoort

1 sl nelki

100-150 g suhkrut

6 tähtaniisi

1 sl kardemoniseemneid

2 sl konjakit soovi korral

2 dl valget veini

Valmistamine

Tükelda kuivatatud viigimarjad, datlid ja aprikoosid.

Kuumuta leem keemiseni, lase pool tundi jahtuda. Kurna läbi sõela.

Pane kurnatud maitseleem ning tükeldatud puuviljad potti. Keeda tasasel tulel, kuni vedelik on puuviljadesse imendunud.

Lisa soovi korral konjak, kalla väikestesse purkidesse ning serveeri jõululaual liharoogade lisandina.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Kotiliesi (23-24/2003, Jouluchutney). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.12.2019 10:15

Mulle nii meeldib see viigimarjaseemnete krõmpsumine. Sõin niisama lusikaga. Sobib ka hommikul croissanti vahele :)