Jõulukringel verivorsti ja pohlamoosiga

Tõeline jõululaua hitt, kus kohtuvad kaks eestlaste lemmikut - verivorst ja pohlamoos.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

25 g värsket pärmi

0,25 dl käesooja vett

50 g võid

1,5 dl piima

0,25 tl soola

1 sl suhkrut

300-350 g nisujahu

Täidis:

300 g Maks & Moorits verivorsti

300 g Küllus pohlamoosi

soovi korral 2 sl mahedamat sinepit

Valmistamine

Lahusta pärm soojas vees. Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Kummuta tainas jahuga kaetud lauale, sõtku kergelt läbi ning rulli seejärel jahuse tainarulli abil ristkülikuks, paksusega umbes 5 mm. Soovi korral määri ühtlase õhukese kihina tainaplaadile mahedat sinepit. Kata tainas pohlamoosi ja väikeseteks tükkideks pudistatud verivorstisisuga.

Keera tainas pikemast servast tihedasti rulli. (Siin oleks hea tainarull juba küpsetuspaberile libistada). Siis lõika rull pikuti pooleks, aga päris otsast jäta kinni. Põimi palmikuks, sättides lõikepinna kenasti pealepoole. Keera kringliks või pärjaks ning tõsta ahjuplaadile. Lase soojas umbes pool tundi kerkida.

Kuumuta ahi 200 C. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kringel on kenasti kuldne ja läbi küpsenud. Võta ahjust välja ning serveeri soojalt või toatemperatuuril.

Kasutatud tooted:

Vaata veel:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 06.12.2019 11:47

Pehme ja mõnusa maitsega! Jõuluajal tasub kindlasti teha :)

Ülle Kikerpill
postitatud 11.12.2019 11:40

Tundub hea!