25 g värsket pärmi
0,25 dl käesooja vett
50 g võid
1,5 dl piima
0,25 tl soola
1 sl suhkrut
300-350 g nisujahu
Täidis:300 g verivorsti
300 g pohlamoosi
soovi korral 2 sl mahedamat sinepit
Lahusta pärm soojas vees. Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss kilega või rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kummuta tainas jahuga kaetud lauale, sõtku kergelt läbi ning rulli seejärel jahuse tainarulli abil ristkülikuks, paksusega umbes 5 mm. Soovi korral määri ühtlase õhukese kihina tainaplaadile mahedat sinepit. Kata tainas pohlamoosi ja väikeseteks tükkideks pudistatud verivorstisisuga
Keera tainas pikemast servast tihedasti rulli. (Siin oleks hea tainarull juba küpsetuspaberile libistada). Siis lõika rull pikuti pooleks, aga päris otsast jäta kinni. Põimi palmikuks, sättides lõikepinna kenasti pealepoole. Keera kringliks või pärjaks ning tõsta ahjuplaadile. Lase soojas umbes pool tundi kerkida.
Kuumuta ahi 200 C. Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kringel on kenasti kuldne ja läbi küpsenud. Võta ahjust välja ning serveeri soojalt või toatemperatuuril.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Jõulukringel verivorsti ja pohlamoosiga
Tõeline jõululaua hitt, kus kohtuvad kaks eestlaste lemmikut - verivorst ja pohlamoos.