350 g nisujahu
7 g kuivpärmi
30 g suhkrut
5 g Meira soola
0,5 tl Meira piparkoogimaitseainet
200 g pehmet toasooja võid
peotäis hakitud kuivatatud jõhvikaid
4 suurt muna
Määrimiseks: Keskele:puidust karbiga Camembert'
Kaunistuseks:värskeid jõhvikaid
värsket rosmariini
Klopi munad väikeses kausis lahti.
Pane teise, suuremasse kaussi jahu, kuivpärm, sool, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Sega hoolikalt läbi.
Vala lahtiklopitud munad kuivainetele ning sõtku ühtlaseks tainaks. Kui segu tundub liiga kuiv, lisa 2-3 tl vett. Lisa pehme või ning peeneks hakitud kuivatatud jõhvikad. Sõtku tainast vähemalt 5 minutit. Tainas jääb pehme ja kleepuv. Kata kauss õhukindlalt toidukilega, lase üleöö külmkapis seista.
Puista lauale ohtralt jahu. Tõsta tainas lauale, veereta piklikuks vorstiks ja jaota viieks võrdseks osaks. Nüüd jaota iga osa veelkord viieks, saad kokku 25 tainatükki. Veereta nendest kuklikesed.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta puidust juustukarbi põhi ahjuplaadi keskele (esialgu ilma juustuta). Aseta kuklid ringikujuliselt ümber karbi. Moodusta kaks ringi - sisemisse ringi säti 10 kuklit, välimisse 15. Jäta kuklite vahele ka ruumi kerkimiseks (u 0,5 cm). Kata kuklid puhta köögirätiga ja lase u 40 minutit toasoojas kerkida.
Eelsoojenda ahi 190 kraadini. Määri kuklid lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale mooniseemneid. Eelküpseta kukleid 10 minutit (koos karbipõhjaga).
Samal ajal eemalda juustult kilepakend ning lõika terava noaga “kaas” pealt ära. Tõsta juust eelküpsenud kuklite keskele karbi sisse ning küpseta veel 15 minutit kuni kuklid on kuldsed ning juust sulanud. Kaunista pärg jõhvikate ja rosmariiniga. Serveeri soojalt!
Idee on Briti ajakirjast BBC Good Food, Nami-Nami jaoks mugandas ja tegi pildi toimetaja Kaare Sova.
Brioche-pärg camembert juustuga
Tõeline juustusõprade unistus, mis sobib imeliselt jõulukuul nautimiseks.