500 g ise tehtud või Eesti Leivatööstuse apelsiniga piparkoogitainast
Kreem:400 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
75 g tuhksuhkrut
soovi korral vanillisuhkrut või riivitud apelsinikoort või jahvatatud kaneeli
Kaunistamiseks:pisikesi piparkooke
kompvekke
marju
väikeseid makroone
Meisterda küpsetuspaberist sobiva suuruse ja kujundiga šabloon, näiteks täheke, süda, kuusk vms.
Rulli piparkoogitainas küpsetuspaberil lahti, tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Siis lõika šablooni abil kujund välja, ülejäänud tainaribad eemalda ahjuplaadile.
Küpseta kaks õhukest ahjuplaadisuurust piparkooki. Piparkoogid võiksid jääda pigem pehmed ja muredad, kui kõvad ja krõbedad, sest siis on pärast lihtsam torti lõigata.
Valmista kreem. Selleks vahusta koor tuhksuhkruga pehmeks vahuks. Soovi korral kasuta kreemi maitsestamiseks meelepäraseid maitseaineid nagu apelsinikoor, kaneel, vanill vms. Enne kui koor päris vahtu läheb, lisa eelnevalt lusikaga kreemjaks segatud toorjuust. Sega rahulikult kuni kreem on ühtlane.
Pane vahukoorekreem pritskotti, mille otsas on ümmargune tülle ehk pritskoti otsak.
Tõsta jahtunud piparkook tordialusele. Pritsi piparkoogile tihedalt ühesuurused kreemitupsud. Tõsta kreemile teine jahtunud piparkook ja korda sama. Kaunista tort rikkalikult kommide, marjade, šokolaadi ja muu meelepärasega.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Piparkoogitort
Trendikast numbritordist inspireeritud piparkoogitort. Tordi erilisus ja ilu peitub ühtlaselt pritsitud kreemitupsudes ja rikkalikus kaunistuses.