Jõhvika-apelsinisalat

Salsa-tüüpi lisand sobib hästi erinevate liharoogade lisandiks.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur pestud apelsin

500 g värskeid või külmutatud jõhvikaid

2-3 sl tuhksuhkrut

Valmistamine

Pese apelsinid hoolega ja koori (õhema koorega maheapelsinid võid koorimata jätta). Lõika tükkideks ja pane köögikombaini. Peenesta apelsin ühtlaseks massiks või jäta veidi tükiliseks.

Lisa jõhvikad ja suhkur ning püreesta taas, kuni jõhvikad on purustatud.

Tõsta jõhvika-apelsinisalat serveerimiskaussi. Serveeri kohe või hoia serveerimiseni jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Jõhvikasalat säilib kaetult külmkapis kuni ühe nädala.
  • Vajadusel kasuta toor-roosuhkrut. 

BBC Good Foodi retsept (Lesley Waters, Cranberry Salsa), pildi tegi Kärt.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 19.03.2012 09:06

Esimese portsu sõime ära niisama, teisest kogusest jagus ka lihakõrvale. Võimas vitamiiniallikas ja mõnus lihakõrvane.

Pille
postitatud 27.06.2016 11:51

Tullia saatis sellise pildi:

Kärt
postitatud 19.01.2013 15:58

Mõnus värskendav salat rasvase liharoa kõrvale, hea hapukas-magus.

Pille
postitatud 18.12.2019 21:44

Kärt saatis sellise pildi:

Aire1
postitatud 25.01.2015 19:32

Üllatus oli suur, terav jõhvika hapu oli kadunud. Sõin lausa lusikaga.

Kaare
postitatud 20.12.2019 09:36

Mõnus särtsakas vaheldus pohlamoosilee.