Glögikontsentraat

Kui glögi sageli valmistada, siis tasub külmkappi valmistada pudelitäie glögikontsentraati.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

2 pöidlasuurust ingverijuurejuppi

2 kaneelikoort

40 nelki

2 sl kardemoni seemneid

Valmistamine

Sega kõik ained potis ning keeda tasasel tulel umbes tund aega. Lase jahtuda, kurna läbi sõela.

Säilita pudelis külmkapis. Serveerimiseks lisa glögikontsentraati vastavalt maitsele punaveinile.

Nipid ja soovitused:

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 08.12.2010 16:35

lisasin ka apelsinikoort ja sai mõnus vürtsine konsentraat. veinile lisades segasin juurde ka veidi mett

Pille
postitatud 05.12.2019 08:36

Liilia pilt ka:

Kaare
postitatud 05.12.2019 10:01

Kuna kontsentraat on mõrkjas, sobib hästi magusamatele mahladele/veinidele.

Tiina
postitatud 07.12.2019 19:35

Panin lisaks pisut vürtspipart, 2 tähtaniisi ja poole apelsini kooreribad. Alustuseks tegin sellega masala chaid, aga kohe proovin ka veiniga.

Pille
postitatud 08.12.2019 14:59

Think outside the box! :)